Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Все для людини праці!
AA

Все для людини праці!

21 червня 2017 року у відділенні Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в м. Южноукраїнську проведено круглий стіл з інвалідами виробництва  на тему «Покращення соціальних гарантій та роз’яснення Постанови правління Фонду соціального страхування України від 24.05.2017 № 33 «Про затвердження Порядку відшкодування витрат за надані послуги санаторно – курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання».

Згідно цієї Постанови суттєво змінилася система закупівлі санаторно-курортних послуг для інвалідів виробництва: придбання путівок здійснюється згідно тристороннього договору (інвалід виробництва – відділення – санаторій).  Принцип «Гроші ходять за людиною» впевнено утвердився в Фонді соціального страхування.

При настанні терміну забезпечення санаторієм інвалід виробництва (при наявності потреби визначеною довідкою МСЕК) може самостійно вибрати санаторій для оздоровлення (санаторій повинен бути відповідного профілю, розташовуватися у населених пунктах, на території яких органи державної влади України здійснюють свої повноваження в повному обсязі, мати ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики  та забезпечувати інвалідів виробництва певними санаторно-курортними послугами). Після згоди санаторію прийняти на лікування потерпілого укладається тристоронній договір. У разі відмови санаторно-курортного закладу прийняти потерпілого, йому пропонують обрати інший заклад.

Граничний розмір витрат на одного потерпілого для відшкодування вартості санаторно-курортного лікування  визначається Постановою № 33. Перелік послуг, які повинні надавати санаторій інвалідам виробництва також затверджений цією постановою.

У Фонді соціального страхування України основним завданням є проведення своєчасної якісної реабілітації та повернення потерпілих на виробництві до повноцінного життя.

Читайте також

Виходь на світло! Ризики та негативні наслідки незадекларованої праці для суб'єктів господарювання

Южноукраїнське міське відділення У ВД ФССУ в Миколаївській області

  Зміни в трудовому законодавстві під час воєнного стану Задекларована праці = трудов...

Охорона праці під час організації дистанційної (надомної) роботи

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

В умовах поширення коронавірусної інфекції та впровадження карантинного режиму на території України&...

Раціональне використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) при захворюванні на COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Профілактичні заходи Інфікування SARS-CoV-2 відбувається контактним та крапельним шляхами. Повітр...

Заходи з профілактики інфекцій та інфекційний контроль під час надання медичної допомоги пацієнту, який підлягає визначенню випадку COVID-19

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Заходи з профілактики інфекцій здійснюються працівниками охорони здоров'я (медичними працівникам...

Проведення медичних оглядів

Южноукраїнське міське відділення управління ВД ФСС України в Миколаївській області

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за власні кошти забезпечити фінансування та орг...