Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Вогнеборці, які охороняють об’єкти Южно-Українського енергокомплексу, - серед кращих рятувальників Миколаївщини
AA

Вогнеборці, які охороняють об’єкти Южно-Українського енергокомплексу, - серед кращих рятувальників Миколаївщини

На базі 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини (28 ДПРЧ), яка охороняє об’єкти ВП ЮУАЕС, 19 серпня відбулися обласні змагання з пожежного кросфіту.

Вперше місцем для визначення найсильнішого пожежника-рятувальника Миколаївщини обрали одну з трьох пожежних частин 1 Державного пожежно-рятувального загону (1ДПРЗ), який забезпечує пожежну безпеку Южноукраїнського енергокомплексу – атомної, гідро- та гідроакумулювальної електростанцій, а також їх міста-супутника.

За звання кращих вогнеборців боролися п’ять команд з усіх районів області та ще одна - від аварійно-рятувального загону спеціального призначення, що дислокується в Миколаєві.

На полігоні 28 ДПРЧ для них приготували різні випробування, що супроводжувалися фізичними та психологічними навантаженнями. Для цього навіть модернізували смугу психологічної підготовки. Водночас основне її призначення залишається незмінним.

«Об’єкти, які ми охороняємо, - АЕС, ГЕС і ГАЕС - дуже складні для гасіння пожеж. Машинні зали, спецкорпуси, різноманітні технологічні приміщення – це лабіринти трубопроводів, непрості переходи, входи та виходи. Тому для відпрацювання практичних навичок рятувальників на базі нашого підрозділу створені спеціальні полігони для імітації умов та ситуацій, що можуть виникнути у випадку пожежі. Смуга психологічної підготовки – один з таких полігонів», -  зазначає начальник 1 Державного пожежно-рятувального загону Сергій Шарата.

Підйом 19-кілограмового вантажу та рукавної скатки на висоту третього поверху, спуск із вежі, силовий тренажер, прокладання робочої лінії та подання пожежного ствола на заливку мішені, перенесення потерпілого – ці вправи мали виконати учасники змагань. І все – з найменшим часом та мінімальною кількістю штрафних балів.

Поруч з чоловіками усі без винятку завдання виконували молоді дівчата, вони змагалися в особистій першості - по одній від кожної команди. Тендітна пожежниця 1 ДПРЗ Ганна Арнаго важить чи не вдвічі менше від 80-кілограмового манекена. Та це не завадило їй здолати дистанцію без штрафних балів і стати переможницею серед учасниць змагань.

Колеги Ганни по команді були найкращими також у естафеті. Ще чотири призові місця – 2 другі та 2 треті – южноукраїнці посіли в індивідуальних забігах і в тандемі. Другий результат отримали і в командному заліку. А переможцями у загальнокомандному підсумку вже не вперше стали представники аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

«Організація змагань на високому рівні. Хочу відзначити гарну підготовку бази першого Державного пожежно-рятувального загону, що базується в Южноукраїнську, та сказати, що кожен учасник сьогоднішнього заходу не є професійним спортсменом. У щоденному житті вони стикаються з екстремальними ситуаціями, рятуючи життя людей. І такі змагання – можливість вдосконалити професійну майстерність», - наголошує заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України в Миколаївській області Михайло Гриб.

Наступним етапом пожежного кросфіту стануть всеукраїнські змагання. Кращого рятувальника України визначатимуть 17 вересня в Києві. До команди Миколаївської області увійдуть і южноукраїнські пожежники.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...