Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Визначено переможців конкурсу «ATOM kids», який проходить під патронатом ВП ЮУАЕС
AA

Визначено переможців конкурсу «ATOM kids», який проходить під патронатом ВП ЮУАЕС

Цього року на конкурс «ATOM kids», який проводиться під патронатом Южно-Української АЕС, надійшла рекордна кількість творчих робіт – 151. Організатори заходу кажуть, що учнівська молодь і гуртківці приємно здивували своєю активністю. Треба було подати роботу за однією з трьох номінацій: «Живопис», «Еко-арт» і «Декоративно-прикладне мистецтво».

За словами членів журі, визначити кращі роботи було важко, адже виробів і малюнків, гідних призових місць, виявилося багато. Креативність мислення, якість підготовки та майстерність виконання стали головними критеріями.

«Конкурси для обдарованих дітей під патронатом Южно-Української АЕС проходять вже 25 років, – зазначає методист управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС Світлана Дідик. - Змінюються номінації, учасники і навіть назви творчих змагань, але головна ідея залишається – сформувати позитивне ставлення до атомної енергетики та зацікавити якомога більше дітей».

Раніше більша частина творчих робіт належала гуртківцям – вихованцям студії «Декор», станції юних техніків, центру дитячої та юнацької творчості, школи мистецтв. Але останнім часом все більш активно проявляють себе загальноосвітні заклади. Зокрема, у номінації «Живопис» з 85 робіт більше 2/3 надійшло від шкіл. Організатори зазначають, що зростає не тільки кількість учасників, які готуються самостійно, а й якість творчих робіт.

«Одразу можна побачити, які роботи є номінантами. Особливо вразили доробки дітей з обмеженими можливостями. Я розумію, наскільки це кропітка і важка праця для них, – підкреслює директор Южноукраїнського міського історичного музею Зореслава Клименко, яка сама захоплюється hand made. – Також хочу відзначити тривимірні макети будівель СЮТ. Вони просто фантастичні». 

Переможцям конкурсу «ATOM kids» вручали по 400 гривень. Цього року в різних вікових категоріях і номінаціях перше місце посіли 18 дітей. За друге місце передбачалось по 300 гривень, а за третє – 200. За словами організаторов творчого змагання, є діти, які представляли роботи одразу в кількох номінаціях і ставали призерами.

Без подарунку не залишився жоден з учасників «ATOM kids». Усім без винятку давали солодощі та сувенірну продукцію. Грошовими преміями і цінними подарунками були відзначені  також наставники – вчителі, керівники гуртків, які допомогали під час підготовки робіт.

Тим, хто не посів призове місце на «ATOM kids», не варто засмучуватися. Уже через кілька місяців буде проходити міжрегіональний дитячо-юнацький конкурс «Енергоатом: робимо Україну світлішою», до участі у якому запрошується учнівська молодь. Саме час продумати ідею і розпочати підготовку до творчого батлу.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...