Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Вимоги до роботи перукарень
AA

Вимоги до роботи перукарень

Обслуговування в перукарнях та салонах краси здійснюється відповідно до Державних санітарних правил для перукарень різних типів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 25 березня 1999р. №22 та з урахуванням «Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в перукарнях та салонах краси  на період карантину у зв’язку з поширенням    коронавірусної хвороби (COVID-19) »   від  09.05.2020 №20.

– Перед початком зміни проведення температурного скринінгу усім працівника;

– Прийом здійснюється виключно за попереднім записом з дотриманням часового інтервалу, що дозволяє виключити контакт між клієнтами та забезпечити проведення необхідного прибирання/дезінфекції. Очікування послуги повинно відбуватися ззовні приміщення з дотриманням дистанціювання 1,5м.

– Перебування сторонніх осіб та очікування послуги клієнтами в закладі забороняється, за винятком не більше одного з батьків, які супроводжують малолітніх дітей, або осіб з інвалідністю, осіб похилого віку (повинні бути в респіраторі або захисній масці, так, щоб були покриті ніс та рот).

– На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками з яскравим вказівником про необхідність дезінфекції рук.

– Між місцями надання послуг потрібно забезпечити дистанцію не менше, ніж 1,5 метри, з урахуванням розміщення клієнта за різних умов (сидячи, лежачи, тощо).

– Рекламні брошури, журнали повинні бути недоступні для клієнтів.

– Працівники перукарень та салонів краси повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор (без клапану) та одноразові рукавички (ЗІЗ).

– Після кожного клієнта проводиться дезінфекція та поточне прибирання поверхонь, до яких торкаються клієнти (ручки дверей, ручки крісел, раковини для миття волосся, полиці робочих місць), очищення/стерилізація інструментів багаторазового використання).

Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

- працівників п’ятиденним запасом засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів і організувати контроль за їх використанням;

- постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;

- нанесення маркування, з метою  уникнення скупчення перед входом та дотриманням умов перебування в черзі з дотримання дистанції між клієнтами  не менше 1,5м;

- вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів і провітрювання не рідше, ніж кожні 2 години та після закінчення робочого дня/зміни;

- централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією.

Працівники повинні дотримуватись правил особистої гігієни.

У разі порушень суб’єктами господарювання  відповідних санітарних та  протиепідемічних заходів просимо звертатися до Арбузинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, вул. Дружби народів, 23, оф. 85, м. Южноукраїнськ, Миколаївська обл. та за електронною адресою:  ugukr_dpss@dpssmk.gov.ua

Читайте також

Реєстрація пасік та заходи профілактики, направлені  на запобігання захворювання та попередження  отруєння бджіл

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2...

Щодо небезпеки сказу

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне  управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївські...

Щодо дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області пові...

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин     &nb...

Щодо профілактики грипу птиці

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...