Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відкрився новий офіс Ради ветеранів-атомників ЮУАЕС
AA

Відкрився новий офіс Ради ветеранів-атомників ЮУАЕС

Рада ветеранів ВП ЮУАЕС переїхала до нового офісу. В день новосілля 6 червня ветерани - колишні працівники підприємства - приймали вітання від керівництва та профспілкового комітету Южно-Українського енергокомплексу.

Багато років офіс ветеранів-атомників розташовувався в однокімнатній квартирі одного з житлових будинків. На невеликій площі літні люди проводили масові зустрічі та збори в обмежених умовах. Тепер просторий новий офіс Ради ветеранів ВП ЮУАЕС розташовується майже в центрі міста - в інформцентрі атомної станції. Тут актив організації зможе продовжити плідну роботу та проводити збори в комфортніших умовах.

Генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко, вітаючи колишніх працівників підприємства з відкриттям нового офісу, підкреслив: «Колектив енергокомплексу завжди розраховує на тісну співпрацю з ветеранами атомної галузі. Модернізація та реконструкція блоків АЕС, продовження їх термінів експлуатації, підвищення напірного рівня Олександрівського водосховища, добудова 3-го гідроагрегату Ташлицької ГАЕС - це ті напрямки, де ваша мудра порада та активна участь у реалізації планів підприємства буде як ніколи до речі».

Літні люди, в свою чергу, дякували атомникам за допомогу, що їм надається. Святкові вечори, продуктові набори, путівки до санаторіїв, профілакторіїв і баз відпочинку України - лише невелика дещиця соціальних ініціатив профспілкового комітету підприємства, спрямованих на поліпшення життя майже двох з половиною тисяч колишніх працівників енергокомплексу. 2010 року колектив атомників став ініціатором безстрокової благодійної акції «Ветеран» зі збору коштів для двох ветеранських організацій - ЮУАЕС і міста-супутника. У її рамках кожен охочий щомісячно перераховує певну суму зі своєї заробітної плати. Лише за п’ять місяців поточного року було перераховано більше 220 тисяч гривень добровільних пожертвувань.

- Жодна ветеранська організація в області не має такої матеріальної підтримки, - констатував голова Ради ветеранів ВП ЮУАЕС Микола Сидоров у словах подяки. І додав, що, спираючись на досвід і знання ветеранів-атомників, нинішнє покоління завжди може розраховувати на їхню допомогу у вирішенні нагальних проблем підприємства.

На сьогодні загальний трудовий стаж членів організації ветеранів ВП ЮУАЕС складає 69 151 рік, у тому числі в атомній енергетиці - 38 102 роки. На обліку в раді налічується 22 «Відмінника атомної енергетики», 21 «Заслужений працівник ВП ЮУАЕС», 2 почесні жителі Южноукраїнська. До Ради ветеранів входять також 3 учасники бойових дій у Великій Вітчизняній війні (ВОВ), 8 учасників ВОВ, 2 вдови учасників бойових дій і 438 осіб, які мають статус дітей війни.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...