Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відкрито Центр психосоціальної допомоги для жінок – ВПО, які постраждали від домашнього та гендерного насильства
AA

Відкрито Центр психосоціальної допомоги для жінок – ВПО, які постраждали від домашнього та гендерного насильства

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради повідомляє про відкриття Центру психосоціальної допомоги для жінок – ВПО (внутрішньо переміщенні особи), які постраждали від домашнього та гендерного насильства  та надає порядок зарахування до Центру.

Заклад створено в рамках проекту «Мобілізація жінок-переселенок проти домашнього та гендерно-орієнтованого насильства», який реалізує ВБО «Конвіктус Україна» спільно з ГО «АЦ «Соціоконсалтинг» за фінансової підтримки Європейської комісії.

Центр знаходиться поблизу міста Києва та надає допомогу жінкам-ВПО із Донецької та Луганської області. Направляти таких жінок можна з усіх куточків України.

 

Порядок зарахування до  Центру психосоціальної допомоги ВБО «КОНВІКТУС УКРАЇНА»

Центр психосоціальної допомоги ВБО «Конвіктус Україна» надає допомогу жінкам віком до 55 років,  із числа внутрішньо переміщених осіб (мешканок Донецької та Луганської областей), які постраждали від домашнього та ґендерно орієнтованого насильства (у тому числі від торгівлі людьми).

В межах своєї діяльності заклад забезпечує таких жінок (у тому числі з дітьми) притулком та харчуванням, надає (за необхідності) екстрену допомогу, здійснює  заходи із соціальної реабілітації, шляхом  надання комплексної допомоги для подолання наслідків учиненого по відношенню до них насильства та створює умови для їх подальшої інтеграції в суспільство.

Зарахування до Центру здійснюється щоденно, окрім вихідних та святкових днів. У разі необхідності забезпечення невідкладної допомоги, постраждала особа може бути зарахована (як виняток) у будь-який день.

Підставою для зарахування може бути як особисте звернення постраждалої особи, так і письмове направлення до ВБО «Конвіктус Україна» від закладу, установи чи організації (різних форм власності та підпорядкування), що виявили таку особу (за умови її усвідомленої згоди).

Форма направлення до закладу - довільна. Це може бути супровідний лист, де зазначається прізвище, ім’я та по-батькові постраждалої особи, її вік (у тому числі інформація про дітей, які направляються разом із жінкою), а також коротка інформація про виявлений випадок. Вітається, але не є обов’язковим, якщо до супровідного листа буде додано оцінку потреб та/або інформацію про надану допомогу (у разі, якщо така допомога надавалась).

Самостійно жінка може звернутись на контактний телефон Центру, де їй буде надано інформацію про умови та порядок зарахування.

Умовою зарахування до закладу є наявність:

  • документа, що посвідчує особу (паспорт, або інший документ, за його відсутності);
  • довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
  • медичної довідки, що засвідчує можливість особи перебувати в колективі (береться у сімейного лікаря).

У разі необхідності розміщення разом з жінкою її дитини/дітей, додаються також документи, що посвідчують їх родинні зв’язки та медична довідка на дитину/дітей.

Як виняток, без довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, може бути розміщена жінка, яка постраждала від насильницьких дій при перетині лінії розмежування, або на території, не підконтрольній Уряду України та потребує термінової допомоги (в такому випадку достатньо документа, що посвідчує особу та підтверджує її попереднє місце проживання). В такому випадку зазначену довідку буде оформлено за сприяння спеціалістів Центру за місцем його розташування. Те ж стосується і медичної довідки.

Також, як виняток, до закладу може бути розміщена жінка, старше 55 років, за умови, якщо стан її здоров'я дозволяє самостійно себе обслуговувати.

До Центру не приймаються постраждалі особи, які перебувають у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння; з симптомами  хвороби  в  гострому  періоді  або  в  період загострення хронічних захворювань, а також особи,  що  потребують постійного стороннього догляду і не в змозі самостійно себе обслуговувати.

Термін перебування в закладі визначається індивідуально, але не перевищує 6 місяців від дня поселення. Відрахування мешканок Центру здійснюється у разі:

  • особистого рішення постраждалої особи;
  • закінчення встановленого терміну перебування;
  • вирішення проблем до закінчення терміну перебування;
  • одноразового грубого або систематичного (більше одного разу) порушення Правил внутрішнього розпорядку.

 

Більш детальну інформацію можна отримати за електронною адресою: info@convictus.org.ua, dim.vpo@gmail.com та контактним телефоном Центру: 067-341-48-95 (з 10.00 до 18.00).

                  

Читайте також

Відбулося засідання організаційного комітету по підготовці та проведенню Дня міста Южноукраїнська

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

11 квітня 2024 року в залі засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося зас...

Відбувся конкурс за напрямом - музичне мистецтво, категорія народні інструменти (клавішні)

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнській мистецькій школі чергова перемога, в рамках щорічного обласного огляду-конкурсу &l...

Южноукраїнська міська бібліотека. Панкратівський бібліотечний пункт. Майстер-клас “Метелики”.

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Панкратівському бібліотечному пункті пройшов майстер-клас з виготовлення метеликів для фотозони. У...

Відбувся в дистанційному форматі конкурс за напрямом - музичне мистецтво, категорія духові та ударні інструменти (солісти) серед учнів мистецьких шкіл м. Миколаєва та Миколаївської області

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 27 березня 2024 рок...

Конкурс «Мистецька Україна»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнській мистецькій школі пройшов конкурс «Мистецька Україна» серед учнів ХУ...

Нагородження переможців всеукраїнського патріотичного творчого онлайн-проєкту Енергоатом Junior

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Учні Южноукраїнської мистецької школи взяли участь у  всеукраїнському патріотичному творчому он...