Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг оточує турботою
AA

Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг оточує турботою

Ошатне, затишне подвір’я відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади», яке в народі називають «Турботою», одразу привертає увагу. Територія засаджена туями та ялинками, вже скоро тут замайорять різнобарвні квіти, пахощі яких можна вдихати, відпочиваючи на встановлених альтанці, лавках та гойдалці. Відвідувачі вірять, що статуя Діви Марії, встановлена на подвір’ї, оберігає цей заклад від усього поганого та приносить радість, спокій.

Хоча справжніми берегинями закладу є його працівники – саме вони турбуються про своїх відпочиваючих з усією відповідальністю, надаючи їм не тільки якісні оздоровчі послуги, а й піклування.

У відділенні царює тепла, по-домашньому затишна атмосфера.

Отримують послуги громадяни похилого віку, особи з інвалідністю (які досягли 18-річного віку) з частковим порушенням рухової активності, виключно з числа зареєстрованих жителів нашої громади, в тому числі внутрішньо переміщені особи. Крім того, всі мешканці МТГ можуть отримати разові послуги. Обов’язкова умова – направлення лікаря.

Відділення нараховує 25 ліжкомісць, відповідно це гранична кількість людей, яку можуть взяти в один заїзд, який триває 15 днів. З 8 до 17 години у будні відпочиваючи отримують оздоровчі послуги (масаж, інгаляції, ультразвук, індуктотермія, аромотерапія та багато інших), які попередньо назначає їм лікар, відвідують лекції та беруть участь у практичних заняттях з психології та медицини, на яких вчяться емоційній рівновазі, техніці зниження артеріального тиску, правильного вживання води тощо.

Для занять спортом облаштовано невеликий спортзал з біговою доріжкою, велотренажером, ортопедичним тренажером, який відпочивальники відвідують із задоволенням.

Крім того, відпочиваючі забезпечені смачним, якісним триразовим харчуванням, кошти на яке виділяються міською радою. 

 На початку війни відділення одним із перших надало безкоштовний прихисток внутрішньо переміщеним особам. Їхали, здебільшого, з Вознесенська, Снігурівки, Миколаєва, Маріуполя та інших міст, де бойові дії проходили в активній фазі.

Нещодавно у відділенні запровадили безкоштовні послуги для родин загиблих військових, якими скористатися можна один раз на рік.

Окрім послуг, які пропонують у закладі, пенсіонери та люди з інвалідністю отримують важливий для себе бонус – це спілкування, якого так часто не вистачає. В кімнаті відпочинку вони разом обговорюють цікаві теми, дивляться телевізор, читають, адже для них зібрали невеличку, проте цікаву книгозбірню, грають в настільні ігри і навіть співають.

До війни відпочивальникам влаштовували екскурсії, возили у пляжний сезон на міський пляж, влаштовували спортивні заняття на свіжому повітрі, по кілька разів на тиждень їх заряджали позитивом працівники культури, влаштовуючи концерти. Та поки замість веселих пісень лунає звук повітряної тривоги і всі швидко збираються в укриття. Такі реалії сьогодення…

Весь колектив відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг сподівається, що після закінчення війни життя повернеться у звичне русло, вони мріють про розширення, про створення додаткових послуг, і, звісно, про те, щоб оздоровити ще більше бажаючих.

Читайте також