Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відділ взаємодії з правоохоронними органами УНС ВПО інформує
AA

Відділ взаємодії з правоохоронними органами УНС ВПО інформує

З початку 2019 року на дорогах міста Южноукраїнська  сталось 26 ДТП, з них 7 дорожньо-транспортних пригод із травмованими.

За травень місяць 2019 року в місті сталось 3 ДТП, травмовано троє осіб. Причиною майже усіх дорожньо-транспортних пригод стало порушення елементарних правил дорожнього руху як водіїв, так і пішоходів.

В суботу, 18 травня 2019 року в місті Южноукраїнську сталось ДТП, під час якої  загинув пішохід. На теперішній час слідчими органами проводиться перевірка, але попередньо можна зазначити, що  причиною ДТП є суттєве порушення Правил дорожнього руху.   

Шановні водії!

Обирайте безпечну швидкість, враховуйте дорожню обстановку! Згідно п. 12.4. Правил Дорожнього руху у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год. У житлових і пішохідних зонах швидкість руху не повинна перевищувати 20 км/год.

Не порушуйте вимог розмітки та правил обгону. Під’їжджаючи до пішохідних переходів – знижуйте швидкість. В жодному разі не сідайте за кермо на підпитку! І не забувайте – пасок безпеки може врятувати життя!

Водіям транспортних засобів необхідно підвищити увагу до маленьких пішоходів, особливо у період літніх канікул. Пам'ятайте: поведінка дитини на дорозі, часто є непередбачуваною. Тож будьте особливо уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей. Заздалегідь знижуйте швидкість, зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу, в темну пору будьте особливо уважні.

 

Шановні батьки!

Необхідно пам'ятати, що найбільш поширеними порушеннями Правил Дорожнього руху дітьми є несподівана поява на проїзній частині, перехід дороги в невстановленому місці або на заборонений сигнал світлофора, ігри поблизу дороги, а також порушення Правил дітьми-велосипедистами та водіями скутерів.

Наголошуємо, що знати і виконувати правила дорожньої безпеки повинні не тільки діти, але і дорослі, з яких вони беруть приклад. Адже самий кращий спосіб виховання - це приклад дорослих. Щоб дитина не порушувала Правила дорожнього руху, вона повинна не тільки їх знати - необхідно сформувати звичку їх дотримуватися. Постарайтеся приділити питанню безпеки більш часу, щоразу нагадуйте елементарні правила поведінки на дорозі, демонструйте власним прикладом як потрібно поводитися під час участі у дорожньому русі, обов'язково перевірте засвоєні знання.

Велосипеди, ролики - всі ці засоби, які так полюбляють малюки, можуть зіграти злий жарт. Адже розважаючись, дитина стає неуважною, а її поведінка часто буває не передбачуваною. Особливу увагу звертаємо, що непоодинокі випадки керування мототранспортом підлітками, які не мають не лише посвідчень водія, а й необхідних знань ПДР та навичок, внаслідок потрапивши в інтенсивний потік транспорту не завжди адекватно оцінюють дорожню обстановку та розгубившись, не в змозі впоратись з керуванням, потрапляють в ДТП.

Шановні пішоходи!

Не виходьте різко на проїзну частину, переконайтеся у тому, що водій помітив Вас і встигає загальмувати! Позначте себе світловідбиваючими елементами.
Бережіть себе! Не засмучуйте рідних!

Увага!

Дотримання ПДР – рятує життя!

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...