Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося засідання комісії з визначення і відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам
AA

Відбулося засідання комісії з визначення і відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам

 

17.11.2022 під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Горностая С.В. за участю депутатів Южноукраїнської міської ради Жебет О.І. та Паламарчук Л.В., працівників виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відповідно до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 06.04.2022 № 96, відбулося засідання комісії з визначення і відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам.

 

 

На засіданні розглянуто 6 питань щодо використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів на території Южноукраїнської міської територіальної громади

З урахуванням обставин використання земельних ділянок комунальної власності, в межах строку позовної давності комісія визначила розмір збитків заподіяних землекористувачами Южноукраїнській міській раді у вигляді неодержаних доходів (орендної плати за землю) за час фактичного користування земельними ділянками, встановлено місячний термін для добровільного відшкодування збитків для врегулювання зазначеного питання в досудовому порядку на загальну суму 684 759 грн.97 коп. (шістсот вісімдесят чотири тисячі сімсот п’ятдесят дев’ять гривень 97 коп.) У разі несплати  збитків після спливу терміну для добровільного відшкодування передати документи до правоохоронних органів та суду для вчинення подальших дій.

Звертаємо увагу всіх землекористувачів, які мають нерухоме майно, але не оформили договірні відносини, на вимоги статті 14.1.147 Податкового кодексу України та статей 120, 123 Земельного кодексу України, де прямо визначено, що у разі оформлення права власності або права користування (оренди) на нерухоме майно, з урахуванням принципу платності використання землі, суб’єкт господарювання має вчиняти дії, спрямовані на оформлення права користування земельною ділянкою під об’єкт нерухомості на умовах оренди.

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...