Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося планове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради
AA

Відбулося планове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради

26.09.2019 у залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося планове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради (далі – Комісії) з порядком денним:

1. Про заходи щодо профілактики інфекційних захворювань, харчових отруєнь та отруєнь дикорослими рослинами і неїстівними грибами  населення міста.

За  6 місяців 2019 року епідемічна ситуація в місті Южноукраїнську залишалась стабільною (крім захворюваності на вітряну віспу), не реєструвалось спалахів та групових інфекційних захворювань; захворюваність групи кишкових інфекцій, сальмонельозу знаходились на рівні багаторічних показників. Не зареєстровано також випадків, пов'язаних з діяльністю об’єктів міста, питним водопостачанням, купанням тощо.

В процесі розгляду питання звернуто увагу на профілактичні заходи щодо недопущення реалізації дикорослої рослинної продукції та грибів без відповідної експертизи.

2. Про стан створення міського міською ланкою та об’єктових матеріальних резервів суб’єктами господарювання (ПНО та ОПН) на адміністративній території міста Южноукраїнська з метою запобігання надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і ліквідації їх наслідків.

Роботу виконавчих органів із зазначеного питання визнано задовільною – рівень наповнення міського матеріального резерву складає 98.9%. Основне місто утворююче підприємство – ВП «Южноукраїнська АЕС» забезпечила наповнення об’єктового матеріального резерву на 100,0%.

3. Про стан забезпечення техногенної та пожежної безпеки на об’єктах з масовим перебуванням людей, закладів освіти та охорони здоров’я міста.

Рішенням Комісії доручено керівникам департаментів, управлінь та самостійних відділів міської ради та її виконавчого комітету, керівникам підприємств, установ та організацій міста, незалежно від їх форми власності та відомчого підпорядкування доручено забезпечити подальше виконання протипожежних заходів, особливо на об’єктах з постійним або тимчасовим масовим перебуванням людей, у тому числі дітей.

 Виконавцям рекомендовано провести розрахунок обсягу коштів, необхідних на наступний період відповідно до термінів бюджетного календаря з коригування міського бюджету, підготовки його проекту на наступний рік та прогнозу бюджету міста на послідуючі роки.

4. Про усунення недоліків, виявлених у ході комплексної перевірки Головним управлінням ДСНС у Миколаївській області щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту. Заходи з підготовки до проведення командно-штабного навчання з органами управління та силами міської ланки ТП ЄДС ЦЗ з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у місті Южноукраїнську під керівництвом голови облдержадміністрації.

Питання усунення недоліків, виявлених у ході комплексної перевірки Головним управлінням ДСНС у Миколаївській області щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту у період з 09 по 13 липня 2018 року неодноразово розглядалось на засіданнях Комісії.  Заходи, передбачені Планами по усуненню недоліків виконані.

У період з 23 по 27 вересня поточного року на базі міста Южноукраїнська заплановано проведення багатоступеневого командно-штабного навчання за темою: «Дії органів управління та сил цивільного захисту Южноукраїнської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області з ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру» під керівництвом штабу на чолі із заступником голови Миколаївської обласної державної адміністрації. 

Рішенням Комісії затверджені заходи з підготовки та проведення командно-штабного навчання з органами управління та силами цивільного захисту міської ланки ТП ЄДС ЦЗ Миколаївської області з відповідним Планом та доведено їх до виконавців. З метою запобігання паніки доручено своєчасне інформування населення у прцесі навчань про проведення практичних відпрацювань спеціалізованими службами, об’єктами та формуваннями цивільного захисту міста.

5. Різне:

5.1. Про підготовку до проведенням регламентних робіт на об’єктах господарсько-побутової каналізації міського комунального підприємства «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство».

На сьогоднішній день існує складна ситуація зі функціонуванням приймального резервуару на каналізаційній насосній станції № 3 (далі - КНС-3), в який надходять господарчо-побутові стоки з підвищеним вмістом поверхнево-активних речовин та супутнього сміття. На КНС-3 для механічного очищення стічних вод встановлені три решітки- дробарки, які експлуатуються з 1985 року. За час експлуатації в умовах агресивного середовища ріжучі елементи, механічні стрижні обертових барабанів решіток - дробарок пошкоджені сильної корозією та виробили свій термін експлуатації та потребують негайної заміни.

Питання оперативного вирішення проблеми 07.06.2019 розглянуто на позачерговому засіданні Комісії з наданням відповідних доручень. Підприємством розроблено РЕГЛАМЕНТ (проект) проведення робіт з гідродинамічного очищення та відкачки відкладень з приймального резервуару КНС-3.

Комісія дає принципове погодження на обмеження водопостачання населення міста у нічний час терміном на три доби після повної готовності до проведення робіт та доручає керівництву Комісії за участі зацікавлених сторін погодити остаточні терміни та порядок вказаного обмеження.

КП ТВКГ доручено погодити з ЦВКГ та ТМ ВП ЮУ АЕС графіки обмеження водопостачання населення міста під час проведення регламентних робіт та забезпечити попереднє (за 3 доби) оповіщення населення міста через ЗМІ, мережу кабельного телебачення ДПТС «Квант», офіційний сайт міста та дошки об’яв  про терміни та час обмеження водопостачання, режим економії витрат води у побуті та на виробництві.

 

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...