Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Вчені з Тайваню та Австралії виявили першу значну мутацію коронавірусу SARS-CoV-2. Нові зразки показали, що він слабшає
AA

Вчені з Тайваню та Австралії виявили першу значну мутацію коронавірусу SARS-CoV-2. Нові зразки показали, що він слабшає

Дослідники вивчили генетичну структуру 106 зразків коронавірусу з міжнародної бази даних, в якій були записи з США, Китаю, Іспанії, Бразилії, Фінляндії, Індії, Італії, Непалу, Південної Кореї та Швеції.

У зразку, взятому у пацієнта в Індії 27 січня, виявили мутацію, яка знизила здатність вірусу зв'язуватися з рецептором ACE2 в клітинах людини. Це зробило вірус менш небезпечним.

Також дослідники порівняли геном SARS-CoV-2 зі збудником атипової пневмонії SARS, який викликав спалах захворювання у 2002-2003 роках.

Стало відомо, що SARS-CoV-2 стійкіший, ніж SARS. На думку авторів, відносна стабільність вірусу – хороший показник, оскільки менша кількість мутацій дає надію на швидку розробку вакцин.

Оскільки вірус продовжує швидко поширюватися по всьому світу і накопичується все більше геномних даних, все ще необхідно ретельно відстежувати динаміку еволюції та мутації SARS-CoV-2, – зазначають автори.

Вони підтвердили, що SARS-CoV-2 має відносно низьку частоту мутацій, але також довели, що нова мутація з іншими імунними характеристиками й вірулентністю вже з'явилася.

Джерело – https://24tv.ua/health/viyavili_pershu_znachnu_mutatsiyu_covid_19_virus_slabshaye_n1330066

Читайте також