Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Важлива інформація для балансоутримувачів (управителів) житлових будинків підвищеної поверховості та мешканців міста Южноукраїнська
AA

Важлива інформація для балансоутримувачів (управителів) житлових будинків підвищеної поверховості та мешканців міста Южноукраїнська

Упродовж 2018 року в Україні зареєстровано 80 049 пожеж, 30 524 з яких у житловому секторі. Нищівний вогонь позбавив життя 1 894 людей. Особливо резонансними є пожежі в будинках підвищеної поверховості (далі – ЖБПП), яким характерне швидке розповсюдження диму по вертикалі, складність рятувальних робіт. Крім того, оперативна робота ускладнюється ймовірністю пізнього виявлення пожежі, відсутністю або несправністю протипожежних систем (пожежної сигналізації, димовидалення, пожежогасіння тощо). Протягом декількох хвилин будівлі повністю задимлюються, і перебувати у них без засобів захисту органів дихання неможливо. Найбільш інтенсивно відбувається задимлення верхніх поверхів.

У листопаді минулого року в ЖБПП на території України неодноразово виникали резонансні пожежі, під час яких системи протипожежного захисту не спрацьовували. Уникнути людських втрат вдалося лише завдяки професійним діям підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У свою чергу, в минулому році на Миколаївщині зареєстровано 1001 пожежу в приватному секторі, що становить 38% від загальної кількості пожеж на території нашого краю, під час яких загинуло 46 людей, травмовано ще 43.

Протягом останніх років у місті Южноукраїнську не вирішується питання щодо відновлення працездатності системи протипожежного захисту в ЖБПП, що ставить під загрозу життя їхніх мешканців. Актуальність зростає, адже пожежі у багатоповерхівках – це досить часте явище.

З метою поліпшення ситуації, на виконання вимог доручення Прем’єр-міністра України від 16.01.2019 № 50768/1/1-18, з лютого поточного року розпочнуться позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням управителями ЖБПП вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Шановні мешканці!

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки у побуті, адже безпека багатоквартирного житлового будинку залежить від кожного з Вас!!!

 

Управління з питань надзвичайних ситуацій
та взаємодії з правоохоронними органами
Южноукраїнської міської ради

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...