Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Вакцини Janssen і Moderna змінили назви
AA

Вакцини Janssen і Moderna змінили назви

З 29 липня 2022 року у зв’язку зі змінами в реєстрації виробника вакцину Janssen було перейменовано в Jcovden, а вакцина Moderna змінила назву на Spikevax.

Якщо ваш COVID-сертифікат був згенерований до цієї зміни назв, він усе одно дійсний. Здійснювати повторну генерацію документа чи перевипускати його pdf-версію не потрібно. Усі раніше випущені сертифікати зберігають чинність.

Зокрема, навіть якщо на ампулі вакцини ви бачили одну з цих назв, а у COVID-сертифікаті – іншу, то відобразилась правильна змінена назва. 

Зміни носять виключно юридичний характер і не впливають на якість, склад вакцин чи їхню дієвість.

Також вакцинованим українцям варто знати, що, якщо вони щепились новою вакциною ComirnatyTM Tris/Sucrose, в COVID-сертифікаті все одно буде відображатись назва Comirnaty, оскільки це та ж вакцина, тільки в більш зручній формі транспортування та збереження. 

Важливо, що наразі в Україні доступні лише три вакцини проти COVID-19: Comirnaty від Pfizer, CoronVac та Jcovden від Johnson & Johnson. Зокрема, 100 тисяч останньої були завезені в Україну 4 серпня в межах міжнародної ініціативи COVAX. Вакцина вже розподілена та доставлена в 21 область та місто Київ. 

Нагадуємо, під час дії воєнного стану МОЗ разом із Мінцифрою та НСЗУ змінили терміни відображення COVID-сертифікатів у Дії, що дозволило використовувати цифровий документ у медичних цілях, а саме — підтвердити факт щеплення проти COVID-19. Це важливо для громадян, які отримали 1 або 2 дози щеплення проти COVID-19 і виїхали за кордон.

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...