Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В Україні з’явився сервіс, який допоможе онкохворим отримати призначені препарати безоплатно «Ліки для онкохворих – Підпишись на життя»
AA

В Україні з’явився сервіс, який допоможе онкохворим отримати призначені препарати безоплатно «Ліки для онкохворих – Підпишись на життя»

До Всесвітнього дня боротьби проти раку 4 лютого та Міжнародного дня онкохворої дитини 15 лютого стартує електронний сервіс «Ліки для онкохворих – Підпишись на життя». Сервіс допоможе зробити лікування для пацієнтів з онкологією доступнішим і зменшити частку українців, що відмовляються від лікування. Ініціатори сервісу ГО «Ліки Контроль» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

За даними Національного канцер-реєстру України  373 українці щодня дізнаються про онкологічний діагноз. Кожен 6-й  українець відмовляється від  звернення до лікаря через високу вартість лікування (17,7%).  

“Часто пацієнти з онкологією, отримавши відмову у препараті, не сподіваються отримати препарати на наступні курси лікування безкоштовно. Вони збирають кошти на препарати або взагалі відмовляються від лікування. Наш сервіс «Ліки для онкохворих – Підпишись на життя» показуватиме пацієнтам, як можна отримати  призначені препарати безоплатно” — зазначає  голова ГО “Ліки Контроль” Наталія Гуран

Сайт Ліки для онкохворих  http://onco.likicontrol.com.ua/  відображає ліки, які закуповуються за державний кошт за напрямом онкологічні та онкогематологічні захворювання, а також ліки з Національного переліку основних лікарських засобів. Крім того на сайті можна налаштувати та отримувати повідомлення про надходження призначених препаратів у вибраний регіон.

За інформацією Міністерства охорони здоров`я України

Читайте також

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...

Кіберзалежність

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На початку свого розвитку комп’ютерні технології здебільшого застосовувалися для роботи, але з...

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...