Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В МОЗ розповіли, які зміни запровадив Уряд через продовження карантину
AA

В МОЗ розповіли, які зміни запровадив Уряд через продовження карантину

Сьогодні, 22 квітня під час онлайн-брифінгу Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів про зміни до постави Уряду, яка регламентує карантиннні заходи. 

Як повідомляє журналістка 032.ua, очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов подав список змін до постанови Уряду, яка регламентує карантинні заходи:

  • Відтепер в громадському транспорті можуть їздити особи, які хочуть бути донорами крові.
  • Уряд дозволив залучати до роботи певні категорії працівників, без проходження обов'язкового медичного огляду. Адже термін його припав на період карантину.
  • Уряд пом'якшив умови самоізоляції. Люди, які приїжджають з-за кордону повинні встановити на своєму смартфоні додаток "Дія". Таким чином Уряд зможе контролювати їх місце знаходження та дотримання ними умов обсервації. 

До того ж, Максим Степанов розповів про те, що пік захворюваності на COVID-19 в Україні припав на період з 3 квітня по 8 квітня

"Рішення про продовження карантину Уряд прийняв задля здоров'я українців. Ближче до кінця місяці ми будемо моніторити епідеміологічний стан і будемо розглядати варіанти, щодо пом'якшення умов карантину, але після 11 травня. Моделювання, яке було зроблено НАН показують всплеск захворюваності в період з 3 по 8 квітня", - додає Міністр охорони здоров'я України. 

Нагадаємо, коронавірусна хвороба 2019 (Coronavirus disease 2019, або COVID-19) - це гостра респіраторна хвороба, яку викликає невідомий раніше коронавірус SARS-CoV-2. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила пандемію у зв’язку з поширенням хвороби у світі, у всіх країнах ввели карантинні заходи та обмеження. Станом на нині, в Україні зафіксували 6592 лабораторно підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 174 летальні, 424 особи одужали.

Читайте також