Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «Урожайне» літо колективів Палацу культури ВП ЮУАЕС
AA

«Урожайне» літо колективів Палацу культури ВП ЮУАЕС

З 1 по 10 липня зразковий ансамбль народного танцю «Квіти України» Палацу культури ВП ЮУАЕС брав участь у IX Міжнародному фольклорному фестивалі «Кавказ-2017», який проходив у трьох містах Грузії - Поті, Кобулеті та Батумі. Южноукраїнський танцювальний колектив на фестиваль було запрошено Союзом хореографів Грузії.

Мета фестивалю - розвиток фольклору, популяризація культури різних країн світу, вивчення досвіду та вдосконалення кваліфікації хореографів.

У заході брали участь колективи з Латвії, Вірменії, Туреччини, Росії та Грузії. Україну на ньому представляли три ансамблі, серед яких були й «Квіти України». Упродовж п'яти фестивальних днів южноукраїнський колектив показував по 2-3 танці щодня. У результаті був нагороджений трьома Дипломами фестивалю, нагородною статуеткою та запрошений до Латвії, де 2018 року відбудеться аналогічне свято народного танцю.

Крім того, запальні номери танцюристів з ансамблю «Квіти України» так приголомшили гостей фестивалю «Кавказ 2017», що южноукраїнський колектив запросили виступити ще на одному заході, який паралельно проходив там же, у Грузії.

 

Гран-прі та безліч приємних вражень привезли додому солісти народного ансамблю бального танцю «Натхнення» (діє на базі ПК «Енергетик» ВП ЮУАЕС) з Міжнародного фестивалю «Grand festival», який проходив з 22 червня по 3 липня в італійському місті Пезаро.

Уже не вперше гостинний Пезаро запрошує підкорити конкурсний майданчик усіх танцюристів з різних країн. Фестиваль «Grand festival», що став вже традиційним, включав усі творчі жанри. У його перебігу учасники мали можливість пройти сучасні європейські майстер-класи та познайомитися з багатою культурою регіону, який став батьківщиною для таких метрів як Россіні, Рафаель, Федерико Фелліні та ін.

Блискуче виступили й юні танцюристи зі зразкового ансамблю бального танцю «Натхнення», підкоривши суддів майстерністю виконання на Всеукраїнських змаганнях з танцювального спорту «Блакитний берег 2017», що проходили в м.Черноморськ. На це свято краси та таланту на початку червня приїхали учасники з 14 областей України, а також з Молдови та Болгарії.

Високий рівень майстерності на цих змаганнях показали южноукраїнські сольні пари Максим Ядлось і Вероніка Кравченко (категорія Діти), Максим Жуля та Олена Кристофоль (категорія Школа), Дмитро Устинський і Соломія Пелюх (категорія Ювенали 1 Школа). Усі вони посіли першу сходинку п'єдесталу, обійшовши суперників за очками.

 

Найвищої нагороди - Гран-прі - Міжнародного фестивалю-конкурсу «Таланти світу 2017» удостоївся й зразковий оркестр народних інструментів «Колорит».

Фестиваль мистецтв проходив наприкінці червня в Залізному Порту. Його учасники змагалися за перемогу в шести вікових категоріях і в чотирьох номінаціях. У одній з них успішно виступили южноукраїнці.

 

А в Південній Пальмірі танцюристи студії хореографії «Сакура» також наприкінці червня підкорювали серця глядачів і журі на II Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Art Причал 2017».

Одеський фестиваль зібрав більше 400 учасників з різних міст України та світу і за його підсумками «Сакура» одержала диплом Лауреата 2 ступеню.

Дещо раніше южноукраїнський театр естрадних мініатюр «Нон-стоп» вкотре підтвердив свою майстерність, посівши 1 місце на 22-му Всеукраїнському фестивалі театральних мистецтв «Від Гіпаніса до Борисфена 2017».

У фестивальні дні до Очакова з'їхалися майже дві тисячі учасників з 15 областей країни. Вони представляли понад 30 різних народних і зразкових театральних колективів. Їхні виступи оцінювали досвідчені професіонали театрального мистецтва, а під час майстер-класів метри охоче ділилися своїм досвідом з учасниками фестивалю.

 

Водночас в Очакові проходив ще один Всеукраїнський фестиваль-конкурс, але вже гумору та сатири - «Усмішки Глазового», на якому соліст дитячого та юнацького театру «Маска» Палацу культури ВП ЮУАЕС Костянтин Живило посів 3 місце.

Успішним був і виступ южноукраїнського зразкового театру естрадної пісні «Галатея». На початку червня з обласного конкурсу дитячої та юнацької творчості «Art-mix», який проходив в Миколаєві, вихованці «Галатеї» Наталія Бондаренко, Катерина Северова, Людмила Назаркулова та Артем Атаманов привезли додому два Гран-прі, одне перше місце та диплом Лауреата конкурсу відповідно.

Дитячий фестиваль зібрав талановитих дітей з усього регіону. У ньому взяли участь переможці відбіркових турів, що проходили в усіх районах області з лютого по травень 2017 року. З 500 дітей віком від 6 до 18 років лише сто отримали право виступати у фіналі заходу.

Юні артисти змагалися в трьох категоріях: вокальне, декоративно-ужиткове та театральне мистецтво. Перша номінація, в якій юні южноукраїнці своїми голосами полонили суворе журі, була представлена ​​найбільшою кількістю конкурсантів - 40 солістів і 15 вокальних ансамблів. А в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» презентували свої роботи 24 умільці в живописі та графіці, кераміці та декоративному розписі, валянні, плетінні з соломки та іншій техніці. У цій номінації місто-супутник ЮУАЕС гідно представила Наталія Папушой.

Читайте також

Відбулося засідання організаційного комітету по підготовці та проведенню Дня міста Южноукраїнська

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

11 квітня 2024 року в залі засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося зас...

Відбувся конкурс за напрямом - музичне мистецтво, категорія народні інструменти (клавішні)

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнській мистецькій школі чергова перемога, в рамках щорічного обласного огляду-конкурсу &l...

Южноукраїнська міська бібліотека. Панкратівський бібліотечний пункт. Майстер-клас “Метелики”.

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Панкратівському бібліотечному пункті пройшов майстер-клас з виготовлення метеликів для фотозони. У...

Відбувся в дистанційному форматі конкурс за напрямом - музичне мистецтво, категорія духові та ударні інструменти (солісти) серед учнів мистецьких шкіл м. Миколаєва та Миколаївської області

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В рамках щорічного обласного огляду-конкурсу «Джерело юних талантів» 27 березня 2024 рок...

Конкурс «Мистецька Україна»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнській мистецькій школі пройшов конкурс «Мистецька Україна» серед учнів ХУ...

Нагородження переможців всеукраїнського патріотичного творчого онлайн-проєкту Енергоатом Junior

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Учні Южноукраїнської мистецької школи взяли участь у  всеукраїнському патріотичному творчому он...