Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | УКРАЇНА В СЕРЦІ ЄДИНА
AA

УКРАЇНА В СЕРЦІ ЄДИНА

27 березня  2018 року на базі Южноукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 відбувся міжрайонний семінар-тренінг з національно-патріотичного виховання «Україна в серці єдина». Навчальний заклад приймав  методистів із виховної роботи  Р(М) МК , заступників директорів шкіл із виховної роботи міст Миколаєва та Южноукраїнська, Арбузинського,  Вознесенського, Доманівського,  Єланецького, Кривоозерського, Братського, Врадіївського,  Первомайського районів. У роботі семінару-тренінгу брали участь представники Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, науково-методичного центру управління освіти Миколаївської міської ради, заступники директорів з виховної роботи навчальних закладів міста Миколаєва, а саме: Вітковська Олена Данилівна, завідувач навчально-методичної лабораторії акмеології  МОІППО, Гладун Віталій Вікторович, старший викладач кафедри філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів, Селецька Тетяна Валентинівна, методист науково-методичного центру управління освіти, Гриньків Наталя Михайлівна, заступник директора з виховної роботи Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №12 та Дикарьова Світлана Савеліївна, заступник директора з виховної роботи Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №49 .

  З вітальним словом до учасників семінару звернувся заступник начальника управління освіти Пузир Олег Михайлович. У своєму виступі Олег Михайлович познайомив гостей  з основними напрямками розвитку  галузі «Освіта» міста і наголосив на важливості проведення  подібних заходів із метою обміну досвідом, цікавими ідеями та удосконалення патріотичного виховання учнівської молоді.

         Супряга Тетяна Олександрівна, директор Южноукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №2, презентувала роботу закладу, наголосила на основних напрямках роботи педагогічного колективу школи, в тому числі й з питань організації виховної роботи. Тетяна Олександрівна побажала учасникам семінару плідної роботи, приємного спілкування, позитивних вражень.

Нові акценти в організації тренінгової роботи з національно-патріотичного виховання учнівської молоді в закладах освіти висвітила в своєму виступі Вітковська Олена Данилівна.  Вона наголосила  на  важливості вдосконалення педагогічної майстерності педагогічних працівників щодо ефективної побудови системи національно-патріотичного виховання дітей за допомогою активних форм діяльності . 

Технології формування в учнів ціннісного ставлення до суспільства і держави представила учасникам семінару Селецька Тетяна Валентинівна.

Зі своїми наробками щодо організації  колективної творчої справи як компонента формування громадянської компетентності учнівської молоді поділилась заступник директора з виховної роботи ЗОШ №12 м. Миколаєва Гриньків Наталя Михайлівна.

На семінарі-тренінгу  Беняковою Аллою В’ячеславівною та Гарагою Людмилою Василівною було представлено роботу музею Бойової слави та «Світлиці» Южноукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. Захисників Вітчизни.

У практичній частині семінару Гладун Віталій Вікторович спільно із Дикарьовою Світланою Савеліївною  провели тренінг «Україна в серці єдина». Вправи тренінгу були націлені на формування та розвиток умінь, навичок і настанов щодо виховання  в учнів патріотизму, ефективного спілкування, роботи в групах.

На завершення заходу для учасників семінару  організовано екскурсію до етнографічного музею   Южноукраїнської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2, яку провела учитель  історії  Орлова Віра Павлівна при підтримці учнів школи.

Всі учасники заходу отримали багато цікавої інформації щодо напрямків роботи з педагогічним та учнівським колективами з національно-патріотичного виховання.

 

Читайте також

До уваги батьків і учнів! Розклад руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ – Южноукраїнськ» із 16.04.2024 року

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  РОЗКЛАД  руху автобусів (І рейс)  Южноукраїнськ  (вул. Свободи, 46) ...

Вітаємо з перемогою!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

30 березня у місті Черкаси відбувся відкритий Чемпіонат Фітнес-турніру «СУЗІР’Я  FI...

До уваги батьків і учнів!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

В розкладі руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ –...

Шановні батьки!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 01.04.2024 року на маршрут Южноукраїнськ-МПЗ-МПЗ-Южноукраїнськ виходе «Шкільний автобус&raqu...

Увага! Вакансія

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Управління освіти Южноукраїнської міської ради ім. Б. Грінченка інформує про наявну вакансію техн...

НМТ-2024: старт реєстрації

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 14 березня до 11 квітня усі, хто планує вступати до закладів вищої освіти на бакалаврські про...

Шкільні ліги. ІІІ-й етап. Баскетбол

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

14.03.2024 року команда хлопців Южноукраїнського ліцею №2 представляла нашу громаду у ІІІ етапі всеу...