Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Учасники інформаційно-освітнього проекту «Nuclear Education» відвідали ремонтно-механічний завод ВП «Атоменергомаш»
AA

Учасники інформаційно-освітнього проекту «Nuclear Education» відвідали ремонтно-механічний завод ВП «Атоменергомаш»

У рамках інформаційно-освітнього проекту «Nuclear Education» старшокласники  загальноосвітніх шкіл, гімназії та ліцею міста енергетиків відвідали з екскурсією ремонтно-механічний завод ВП «Атоменергомаш», який 15 років тому було створено на базі інструментального цеху Южно-Української АЕС.

«Такий візит було організовано вперше, - розповідає завідувачка  сектором роботи з молоддю та школярами управління інформації та громадських зв'язків (УІГЗ) ВП ЮУАЕС Олена Болотських. - Наші діти, а учасниками проекту «Nuclear Education» цього року є 35 южноукраїнських школярів, дуже хотіли побувати на підприємстві, де виготовляються складові елементи паливних касет для українських АЕС. Ми побачили увесь процес, починаючи від нарізки металу і завершуючи готовими хвостовиками та голівками тепловиділяючих збірок».

Проект «Nuclear education» засновано 2017 року. Він є правонаступником факультативних занять для учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл, гімназії та машинобудівного ліцею м. Южноукраїнська, які організовувалися фахівцями УІГЗ впродовж 20 років. Проект передбачає проведення ознайомлювальних екскурсій, лабораторних досліджень, лекцій, бесід-зустрічей, презентацій, а також інтелектуального турніру.  Найактивнішим учасникам запропонують підготувати дослідницькі проекти з метою участі у Всеукраїнському конкурсі рефератів «Ядерна енергетика і світ».

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...