Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У Южноукраїнську підбито підсумки відбіркового етапу творчого конкурсу «Енергоатом: Енергія, що живить мрії»
AA

У Южноукраїнську підбито підсумки відбіркового етапу творчого конкурсу «Енергоатом: Енергія, що живить мрії»

У інформаційному центрі ВП ЮУАЕС 17 вересня визначили призерів першого етапу конкурсу «Енергоатом: Енергія, що живить мрії». Творчий батл мав відбутися ще навесні, але через карантин його довелося перенести. Втім, за словами членів журі, на активності учасників це не позначилось. На конкурс представили більше 40 робіт.

Конкурс дитячо-юнацької творчості переслідує декілька цілей, зокрема, підтримку обдарованої молоді та популяризацію знань про атомну енергетику як стратегічну галузь, що забезпечує Україну електроенергією, сприяє розвитку країни та її добробуту.

Вік конкурсантів – від 10 до 16 років. Найбільш активними, як завжди, виявились учасники гуртків: станції юних техніків (СЮТ), дитячої школи мистецтв (ДШМ), центру дитячо-юнацької творчості (ЦДЮТ), студії декоративно-прикладного мистецтва «Декор» Палацу культури ВП ЮУАЕС (ПК «Енергетик»). По кілька робіт подали і школи міста.

За словами представників конкурсної комісії, у Южноукраїнську багато талановитих дітей, роботи яких гідні участі у фіналі, тож визначитись з призерами було важко. «Я більше 20 років у журі, тож є з чим порівнювати, - зазначає художник ПК «Енергетик» Сергій Колпаков. – Зараз у роботах дітей немає місця шаблонності, спостерігається тенденція до творчої свободи та демократичності. Це приємно бачити». 

У номінації «Живопис» у молодшій віковій групі кращими визнані роботи  Марії Андрющенко «Світло приносить радість», Катерини Щербик «Сучасна Енергія» та Єлизавети Зубкової «Небо мрії», серед старших дітей перемогу дістала Поліна Лумпова з малюнком «Чистий світ мирного атома». У номінації «Декоративно-прикладне мистецтво та еко-арт» для участі у фіналі відібрані роботи  Олени Марініч «Чиста Енергія» та Крістіни Швейцер «Нехай Земля квітує всюди, енергію планети – збережемо, люди». Це з молодшої групи, а у старшій найбільше балів набрала робота Олексія Заіченка, який власними руками створив «Офіс майбутнього» для НАЕК «Енергоатом». Він же став єдиним учасником і призером у номінації «Короткометражне відео».

Незабаром має відбутися  фінальний етап конкурсу «Енергоатом: Енергія, що живить мрії», де будуть представлені і роботи южноукраїнських талантів. 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...