Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У ВП ЮУАЕС обговорили проект колективного договору на 2019 рік
AA

У ВП ЮУАЕС обговорили проект колективного договору на 2019 рік

На Южно-Українській АЕС 12 грудня відбулося розширене засідання адміністрації та профкому, на якому було розглянуто проект колективного договору на 2019 рік. Учасники наради обговорили підсумки виконання колдоговору за 11 місяців поточного року, а також плани на майбутній.

Відкриваючи розширене засідання, голова профспілкового комітету ВП ЮУАЕС Сергій Снітков зазначив, що нині Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» уперше отримала шанс увійти в новий рік з затвердженим фінансовим планом і прийнятим колдоговором. При цьому основний соціальний документ НАЕК буде багато в чому аналогічний чинному.

У свою чергу генеральний директор енергокомплексу Володимир Лісніченко як представник адміністрації зупинився на перебігу виконання основних розділів діючого колективного договору та окреслив, яким був рік, що минає, для підприємства і його колективу. «Основні техніко-економічні показники роботи нашого відокремленого підрозділу за всіма пунктами вищі, ніж 2017 року, - підкреслив очільник підприємства, - з виробітку, з коефіцієнту використання встановленої потужності, з відпуску електроенергії та товарної продукції, - в усіх складових нашого енергокомплексу».

Зупинився В.Лісніченко також на ситуації з кадрами. Нинішнього року на роботу прийнято 14 випускників закладів вищої освіти, в тому числі 8 за договорами цільової підготовки молодих фахівців: «Чому я акцентую увагу на цьому пункті колективного договору? Тому що настали непрості часи із залученням молодих фахівців на наше підприємство. Пов'язані вони з недостатнім рівнем заробітної плати, відсутністю соціальних гарантій у частині забезпечення житлом або місцем у гуртожитку. Проте, молодь йде до нас на роботу. Сьогодні в компанії діє робоча група, в завдання якої входить пошук варіантів матеріального стимулювання молодих фахівців для того, аби закріпити їх у відокремлених підрозділах».

Йшла мова в доповіді генерального директора й про підготовку ліцензованого персоналу для Южно-Української АЕС. В.Лісніченко доповів, що за 11 місяців поточного року підготовлено трьох кандидатів на ліцензовані посади, ще п'ятеро пройшли підготовку на нові посади. Було озвучено також, що плановий фонд оплати праці у ВП ЮУАЕС в 2018 році доведений на 28,8% більше, ніж 2017-го. Це дозволило виплачувати персоналу цільову матеріальну допомогу на оздоровлення та інші соціальні виплати, а також підвищити посадові оклади і тарифні ставки. У цьому контексті керівник підприємства зазначив, що рішення про збільшення посадових окладів і тарифних ставок з 1 жовтня було ухвалене в умовах опору регулюючого органу. Голова профкому Сергій Снітков у свою чергу заявив, що боротьба за підвищення зарплати була і залишається головним завданням профспілки в році, що минає, та в наступному.

Озвучивши показники діяльності підприємства в частині охорони праці та здоров'я персоналу, а також житлово-побутового обслуговування, генеральний директор ВП ЮУАЕС закликав колектив активізувати свою роботу з тим, щоб закінчити рік з добрими результатами.

За підсумками обговорення виконання колективного договору в 2018 році та запропонованих поправок у новий соціальний документ компанії, учасники розширеного засідання адміністрації і профспілкового комітету ВП ЮУАЕС прийняли постанову, якою погодили проект колдоговору на 2019 рік. Делегатам на конференцію трудового колективу Енергоатома рекомендовано прийняти його з урахуванням пропозицій і змін.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...