Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У місті-супутнику Южно-Української АЕС пройшов День профорієнтації
AA

У місті-супутнику Южно-Української АЕС пройшов День профорієнтації

Южно-Українська АЕС спільно з южноукраїнською міською філією Миколаївського Центру зайнятості 8 листопада організували  в місті-супутнику атомної станції День профорієнтації. У першій половині дня представники профільних закладів вищої освіти, які співпрацюють з компанією «Енергоатом» в частині підготовки спеціалістів для українських АЕС, зустрілися з учнями Южноукраїнського професійного ліцею. Після цього разом з колегами з інших закладів вищої освіти в рамках щорічного міського «Ярмарку професій» вони представили свої виші южноукраїнським старшокласникам.

Традиційно раз на рік до Южноукраїнська з’їжджаються представники закладів вищої освіти для зустрічей з юнаками та дівчатами з метою профорієнтації. Южно-Українська АЕС долучається до цієї роботи, запрошуючи, перш за все, тих, хто готує спеціалістів безпосередньо для енергетичної галузі, зокрема, атомної енергетики.

Нині місто енергетиків відвідали представники Вінницького, Київського та Одеського національних технічних університетів, Чорноморського державного університету ім. Петра Могили, а також Одеської національної академії харчових технологій та Миколаївського національного аграрного університету. 

«Будь-яке підприємство потребує молодих спеціалістів, особливо сьогодні, - каже начальник управління кадрів Южно-Української АЕС В’ячеслав Губа. – Наша країна наразі активно розвивається, вона стала на нові економічні рейки, отже, наявність на підприємстві молодих спеціалістів з якісною освітою є запорукою його успішної діяльності. Ми, атомники, тут для того, аби презентувати своє підприємство і зорієнтувати молодь на профільні навчальні заклади, з якими ми співпрацюємо, а в подальшому – і на працевлаштування на ЮУАЕС. У свою чергу, представники вишів детально знайомлять зі  всіма нюансами вступу та умовами навчання. Отже, такі зустрічі допомагають молоді, яка закінчує школу чи ліцей, визначитись зі своїм майбутнім щодо вибору професії та працевлаштування».

Нинішнього року вперше було організовано профорієнтаційну зустріч з представниками закладів вищої освіти, які готують спеціалістів для АЕС, окремо для учнів Южноукраїнського професійного машинобудівного ліцею. Останніми роками поглибилася співпраця між ліцеєм та Южно-Українською АЕС. Вона має різні форми, одна з яких – проходження ліцеїстами виробничої практики на підприємстві.

Про плани щодо відкриття філіалу факультету електроенергетики і електромеханіки Вінницького національного технічного університету (ВНТУ) на базі Южноукраїнського професійного ліцею журналістам розповів доцент кафедри електричних станцій та систем ВНТУ Владислав Лесько: «Ми хочемо створити умови для подальшої співпраці з ЮУАЕС, а це – впровадження наукових розробок саме для атомної станції, як профільного підприємства. Викладачі наших кафедр разом з викладачами ліцею могли б спільно проводити заняття, не відриваючи людей від виробництва (форма навчання заочна), адже у нас є споріднені спеціальності, за якими передбачається підготовка бакалаврів і магістрів. Тобто, матимемо змогу дати теоретичні навички і закріпити їх на виробництві. Плани досить реальні: до кінця нинішнього року ми підготуємо договір про співпрацю, розробимо правила вступу, і вже вступна кампанія 2019 року, гадаю, буде проводитися і в Южноукраїнську». 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...