Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У інформцентрі ЮУАЕС стартував новий дитячий проект «Time energy»
AA

У інформцентрі ЮУАЕС стартував новий дитячий проект «Time energy»

У інформаційному центрі «Імпульс» ВП ЮУАЕС 6 червня запустили новий дитячий проект «Time energy». Інтелектуальна гра для підлітків налічує відеовікторини, естафети, інтерактивні цікавинки, бліц-опитування щодо історії, сьогодення та перспектив  розвитку атомної енергетики. Першими протестували новий проект діти з літніх таборів «Калинонька», «Веселкові Барви», «Енгард», що діють у місті-супутнику ЮУАЕС.

Діти з цікавістю визначали назви професій на АЕС, збираючи їх з заплутаних літер, розмірковували над тим, який побутовий прилад найбільше «з’їдає» електроенергії, готували презентацію міста атомників, розв’язували кросворд «Енергія» та брали участь у бліц-турнірі «Підключись». Учасники «Time energy» пішли додому з подарунками від Южно-Української АЕС, купою нових знань і позитивних вражень.

Новий проект запрацював паралельно з дитячими енергоквестами - інформаційно-пізнавальними іграми, які спеціалісти управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС проводять третій рік поспіль. Для учнів це можливість у ігровій формі дізнатися про мирний атом і його можливості, ядерну енергетику, про те, як виробляються кіловати на АЕС. Під час енергоквестів діти демонструють знання, ерудицію та вміння працювати в команді.

З початком шкільних канікул у інформаційному центрі «Імпульс» особливо людно: енергоквести, інтелектуальні ігри та екскурсії проходять щодня. Цього року на їх проведення подали заявки табори дитячого відпочинку, що діють  не лише в  Южноукраїнську, а й у сусідніх районах. Незабаром у гості до атомників приїдуть діти з Єланця та Кривого Озера. Вони дізналися про захоплюючі подорожі в світ атомної енергетики та теж хочуть розширити свій кругозір у цій царині. Користь від таких інформаційно-пізнавальних проектів беззаперечна. Так кажуть і вчителі, і діти.  «Хочу подякувати працівникам інформаційного центру АЕС за екскурсію, за корисні знання, які дали дітям. Дійсно, надали дуже цікаву інформацію, яку діти хотіли почути, здобути і запам’ятати. Дуже корисно було, коли дітям розповідали про довкілля, про види енергії, про те, що є в нашій місцевості», - зазначила вчителька Южноукраїнської загальноосвітньої школи  №3 Валентина Панфілова, яка супроводжувала одну з дитячих груп.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...