Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У інформцентрі ЮУАЕС підбито підсумки конкурсу дитячої творчості «Атом для миру та процвітання»
AA

У інформцентрі ЮУАЕС підбито підсумки конкурсу дитячої творчості «Атом для миру та процвітання»

19 грудня в інформаційному центрі «Імпульс» Южно-Української АЕС нагородили переможців міського конкурсу дитячої творчості «Атом для миру та процвітання». Він традиційно проводиться напередодні професійного свята енергетиків. Цього року призерами творчого змагання стали 25 юних талантів.

Організаторами щорічного конкурсу дитячої творчості під назвою «Атом для миру та процвітання» виступають атомна станція спільно з міським управлінням освіти. У ньому беруть участь школярі міста-супутника АЕС віком від 6 до 17 років.

Конкурс проходив у трьох вікових категоріях і в трьох номінаціях - живопис, ужиткове мистецтво та електронна листівка.  Всього було подано 85 робіт. Учасниками конкурсу стали діти з усіх шкіл міста, гімназії, вихованці Центру дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ), станції юних техніків (СЮТ), студії «Декор» Палацу культури Южно-Українського енергокомплексу, учні професійного ліцею та Дитячої школи мистецтв міста атомників.

Вибираючи кращу роботу, журі враховувало художній рівень, майстерність виконання, відповідність темі конкурсу, а також оригінальність мислення та відображення ролі атомної енергетики в житті держави.

Найбільше робіт - 47 - було подано в номінації «живопис». У всіх трьох вікових категоріях переможцями стали представники студії «Декор» Палацу культури «Енергетик».  У молодшій віковій групі (6-9 років) перше місце присуджено Вікторії Чеботарьовій за малюнок «Я люблю своє місто». Кращою в середній віковій категорії (10-13 років) визнано роботу Анастасії Терещенко «Грані мирного атома». У старшій віковій групі (14-17 років) перше місце не присуджувалося. Та було вирішено віддати премію 8-річному  Максиму Підгорному за роботу «Енергомен».

У категорії «ужиткове мистецтво» змагалися автори 27 робіт, виготовлених з вторсировини - пластика, металу, скла та текстилю. Переможцем у наймолодшій віковій категорії став Микола Капустян з гуртка «Валяння з шерсті» ЦДЮТ з роботою «Гармонія атома в природі». У середній віковій категорії перше місце не присуджувалося, в старшій перемогу одноголосно присудили Вадиму Товцеву з гуртка «Архітектурне моделювання» СЮТ за об'ємну роботу «Млин».

У номінації «електронна листівка» всього на конкурс було подано 11 робіт. Перші місця в ній присуджено лише в молодшій і середній категоріях. Серед наймолодших перемогла Олена Малишева із загальноосвітньої середньої школи №3 із листівкою під назвою «Вітання енергетиків від півночі до півдня». У середній категорії перемогла Марина Синявська з гуртка СЮТ «Комп'ютерний дизайн і графіка». Оскільки найменші і в цій номінації були найактивнішими, нерозподілені серед старших місця дісталися малюкам.

Спонсором творчого конкурсу, за традицією, виступала Южно-Українська атомна електростанція. Переможці та призери отримали грошові винагороди. Усім учасникам і викладачам вручено солодкі подарунки від Святого Миколая та сувенірну продукцію ВП ЮУАЕС.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...