Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У рамках підготовки до пуску гідроагрегату №3 Ташлицької ГАЕС обстежено гідроспоруди об’єкта
AA

У рамках підготовки до пуску гідроагрегату №3 Ташлицької ГАЕС обстежено гідроспоруди об’єкта

Водолази Каскаду ГЕС-ГАЕС Южно-Українського енергокомплексу обстежили гідроспоруди Ташлицької ГАЕС. Роботи виконано в рамках підготовки до пуску третього агрегату гідроакумулювальної станції. Ретельне вивчення стану бетонних плит, каменезахисних стінок, будівельного загородження та пазів, у які воно встановлене, тривало протягом трьох днів - з 5 по 8 жовтня.

Підводні обстеження гідроспоруд ГАЕС виконуються що два роки. Нині ж, аби ще раз переконатися в їх надійності та пересвідчитися, що через проточну частину на лопаті турбіни в процесі пуску третього гідроагрегату не потраплять сторонні предмети, було вирішено провести додаткову позапланову перевірку.

«Обстеження нижнього та верхнього б’єфів Ташлицької ГАЕС засвідчило, що гідротехнічні споруди з боку Олександрівського водосховища та з боку підвідного каналу (верхньої водойми станції) перебувають у належному стані. Порушень щільності бетону чи сторонніх предметів у пазах будівельних загороджень не виявлено. Щодо невеликого скупчення кам’яної маси, зафіксованого біля аванкамери в районі водоводу третього гідроагрегату, їх буде прибрано вже найближчим часом», - повідомив заступник начальника гідротехнічного цеху Каскаду ГЕС-ГАЕС Андрій Гнезділов.

Таким чином, виконано черговий обов’язковий захід, передбачений планом підготовки до пуску гідроагрегату №3 Ташлицької ГАЕС. Пускові операції намічені на грудень поточного року.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...