Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Турбота про внутрішньо переміщених осіб
AA

Турбота про внутрішньо переміщених осіб

На виконання доручення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради .Дроздової М,Б., начальником управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради Стахорською О.В. та лікарем-епідеміологом Бєляєвою С.Б. проведено обстеження одного із дошкільних навчальних закладів та закладу соціальної спрямованості, які відповідно до розпорядження міського голови від 22.04.2022 № 90-р «Про визначення місць тимчасового перебування внутрішнього переміщених осіб з тимчасово окупованої території та районів проведення бойових дій»  визначені місцями тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб (ВПО),.

Відповідальними за організацію розміщення ВПО визначено управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради.

Управлінням організована видача одноразової гуманітарної допомоги, першочергово з числа пільгових категорій (особам похилого віку, особам з інвалідністю, сім’ям з дітьми  до двох років).

За результатами обстеження  встановлено, що завдяки злагодженій роботі управлінь освіти, та УСЗН  колективам  закладів та волонтерам створенні умови для проживання ВПО,  які наближенні до домашніх.

В закладах  підготовлені кімнати для відпочинку, приймання їжі, в задовільному стані пральня,харчоблок, ізолятор, санітарні кімнати, душові.

В достатній кількості заклади забезпечені запасами масок для персоналу та засобами дезінфекції. Організовано  цілодобового чергування персоналу.

Місця тимчасового перебування забезпеченні аптечками для надання  до медичної допомоги, організовано чергування медичних сестер,  які щоденно проводять медичний огляд, в разі необхідності викликається лікар.

Сімейний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги – Безпалько-Горкавчук К.П., яка  відповідальна за організацію надання первинної-медичної допомоги ВПО проводить огляди проживаючих один раз на тиждень.  

Для ВПО, які перебувають в місцях тимчасового перебування організоване дворазове харчування за рахунок коштів бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади.

Южноукраїнським міським центром соціальних послуг за потребою проводиться робота по наданню психологічної допомоги.

В ході обстеження, керівникам закладів  були надані методичні рекомендації та зроблений висновок, що  заклади відповідають вимогам наказу Міністерства охорони здоров’я України від 10.03.2022 № 458 «Про затвердження Мінімальних вимог щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання у зв’язку з військовою агресією російської федерації».

 

 

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...