Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ТУМАН РОЗВІЯВСЯ
AA

ТУМАН РОЗВІЯВСЯ

Аби люди дивились і не бачили, слухали і не

чули, певні особи задіяли їх дезінформацію  

в приховуванні невідомо в що витрачених   

п’яти мільйонів гривні міського бюджету  

через ремонт дитсадку так, що пішли на

цинічний обман і збурення містян.

Для користі всіх і кожного почитайте,

хто і як шукає правду і свою вигоду?  

В листопаді 2015 року почала працювати міська рада 7-го скликання. За грудень 2015, лютий 2016 рр. було з’ясовано, що в місті є розкрадені та аварійні об’єкти. Зокрема це: Вкрадені 5 кілометрів труб ДУ 400 напірного колектору каналізації до очисних споруд побутових стоків, справа ще розслідується; розкрадено і зруйновано гуртожиток №6, справа ще розслідується, будинок відновлено, але він не засиляється з вини ДІМГ; розкрадено і зруйновано гуртожиток №4, колишня дитяча поліклініка, можливий злочин ще розслідується; колишній магазин №7 зруйновано, відбувається пошук способу його відновлення, ми успадкували і інші схожі об’єкти.

Приміщення школи мистецтв мали аварійність, наразі відновлені; школа №4 мала аварійність прибудови, її ліквідували; база «Берізка», частково відремонтована; споруда, нині ЦНАП,  відремонтована і розширена; Критий ринок відремонтовано інвестором; споруда колишній «Витверезник», база «Сипучих матеріалів», будинок дитячої лікарні та інші є на черзі, адже бюджет міста не має можливості відновлювати всі аварійні і раніше розкрадені об’єкти.

Міська рада шукає кошти спільного фінансування адже «спадок», як бачимо, не малий. Окремо є проблема з основною будівлею шкіл №4 і дещо по №3; є і дитячий садок №8. У міста   є проблеми з насипними ґрунтами і його будівництвом до знаменних дат. Експертні дослідження розпочато з 2010 року. Наразі виділимо ДНЗ-8, де виконані проектні роботи не дали результату .

Дещо з історії реагування на проблему з дитсадком №8. Вже 25.01.2016р. перший заступник міського голови Мустяца Г.Ф. по сигналу аварійності в ДНЗ-8 резолюцією доручила реагувати на  проблему заступнику міського голови Бацману М.В., керівнику УЖКГ та Б, нині ДІМГ, Пачковій Н.І. та начальнику Фінансового управління Гончаровій Т.О. 21.03.2016р. від Мустяци Г.Ф. Гончарова Т.О. та Пачкова Н.І. отримали повторне нагадування про потребу реагувати на  проблему в дитсадку №8. 26.10.2016 року Мустяца Г.Ф. та Гончарова Т.О. вже від міського голови отримали резолюцію потрібного реагування в їх діях. Поштовх до дій почули.

23.11.2016 року з’явився акт проведення візуального обстеження дитсадку №8. 27.02.2017р. начальник Управління освіти Сінчук Ю.М. звернувся до начальника техвідділу УЖКГ та Б Божка В.А. по процедурі ремонту ДНЗ-8. Божко В.А. звернув увагу Сінчука Ю.М. на ненадання ним потрібних даних ще з січня 2017р. Надалі, 09.03.2017р. заступник міського голови, якого звільнено з посади в 2019р., який наразі прагне до поновлення на посаді через суд – Бацман М.В. проводить протокольну нараду з питання по ДНЗ-8. Далі ІВЦ «БУДРЕКОНСТРУКЦІЯ» на адресу УЖКГ та Б дає свої рекомендації по ремонту частини споруди дитсадка.

18.07.2017р. заступник міського голови Бацман М.В. проводить розширену протокольну нараду, де правонаступнику УЖКГ та Б – ДІМГ-у в особі директора Валюшка С.Г. надане завдання отримати комерційну пропозицію від ТОВ «ДСК Україна» до розробки проекту кошторисної документації по ДНЗ-8. ТОВ «ДСК Україна» 21.07.2017р. реагує на запит ДІМГ-у. Завдання на проектування 26.12.2017р. видає начальник технічного відділу Божко В.А. За участі першого заступника міського голови Мустяци Г.Ф., заступника міського голови Кольчака  О.М., начальника Управління освіти Сінчука Ю.М., начальника техвідділу ДІМГ Божка В.А. та інших осіб приймається рішення по залученню експертної організації щодо 2-х групових приміщень про можливість в них перебування дітей. Ведуться перед проектні роботи.

07.06.2018р. при публічній підтримці вказаних осіб та певних депутатів міської ради міського голову усунуто з посади. 15 серпня 2018 року Департаментом, ДІМГ, (штат 27 фахівців з річним бюджетом на потреби міста в 100 мільйонів гривень), його директор Валюшок С.Г. і головний бухгалтер Потапова Л.А. за технічним завданням начальника техвідділу Божка В.А. підписано договір на укріплення частини споруди дитячого садку №8.

Роботи закінчили і з вересня 2019 року, після трьох місяців спостережень, тріщини по частині споруди продовжились. Потрібно негайно замовити експертизу по з’ясуванню наступних  робіт. В бюджеті міста коштів достатньо і не тільки на такі роботи. Що ж почало відбуватись? Замовлення потрібної експертизи вже оновленому керівнику ДІМГ Волчко Х.Д. депутати Курдасов і Севастьянова не дають на протязі майже двох місяців порушуючи вимоги Закону.

Названі депутати міської ради – голова бюджетної комісії Курдасов О.О. та член цієї комісії Севастянова О.М. надактивно стримують проведення названої експертизи під різними приводами. Стримує виділення потрібних коштів і начальник Фінансового  управління міської ради Гончарова Т.О. Є особливості, в серпні 2019р. директор ДІМГ Валюшок С.Г. звільнився, був звільнений і через суд намагається оновитись на посаді Божко В.А., звільнився начальник відділу капітального будівництва ДІМГ і раптово ліквідувалась фірма виконавець робіт по відновленню частини споруди дитсадка. Вже тільки наведене дає тему для роздуму!

В період формування основного договору «Капітальний ремонт ДНЗ-8 містом керував секретар міської ради Дзюбенко Л.П., яка наразі тільки посміхається, кураторами супроводу цього об’єкту були перший заступник міського голови Мустяца Г.Ф. та заступник міського голови Бацман М.В., розробником завдання на проектування були Божко В.А. і Валюшок С.Г., які формально прописали завдання на проектування, що вірогідно і  спричинило такі проблеми. Як можна було укріплювати фундаменти без підведення додаткової бетонної основи і не виконувати ще цілу низку традиційних робіт цього профілю?

Все робилось не так і сьогодні маємо проблему, яку до того ж приховують в досить дивний спосіб. Таке враження, що не потрібно негайне рішення для відновлення аварійної частини споруди дитсадка, а потрібна відволікаюча дискусія аби відвести увагу від мільйонного марнотратства чи ще чогось гіршого. А те, що ці провокативні дії шкодять роботі негайного  пошуку потрібного рішення по спасінню частини споруди ДНЗ-8, чомусь мало хто помічає.

Це підтвердив і «круглий стіл» 08.11.2019р. за участі керівництва експертної організації з Миколаєва. Професійну думку – що і як робити?, вже названі особи Курдасов, Божко та інші і тут намагались заговорити і вивести розмову в сторону відволікання від справжніх винуватців проблеми і від реальних дій по відновленню частини споруди дитячого садку.

Маємо знати, що за марно закопаними мільйонами знадобиться ще більше коштів аби спасти частину будинку дитсадка. Та напускний «туман» захисту марнотратства бюджетних коштів у великих обсягах з приховуванням справжніх винуватців цієї проблеми тане.

Місто бачить явні намагання осіб, які причетні до втрати мільйонів, або є їх адвокатами, всіляко завадити відновленню загнаного в аварію дитсадка в спосіб протидії і брудної дезінформації. Намагання осіб здобувати собі популярність в такий спосіб, це цинічно і бридко.

Приведу декілька цитат з стенограми пленарного засідання 55-ї сесій міської ради від   03.10.2019р., де були чергові намагання протидіяти вкрай потрібним експертним роботам по дитсадку: міський голова запитує у начальника Фінуправління Гончарової Т.О. – «Тетяна Олександрівна наполягає на прозоро, це дуже складна процедура», відповідь – «Це не я наполягаю, це бюджетна комісія». Депутат Палій О.В. пропонує «Ці кошти за рішенням сесії передбачити на проведення робіт по дитсадку». Гончарова Т.О. уточнює «вони уже передбачені в бюджеті … але протоколом бюджетної комісії перерозподілені в резерв на виконання оцих робіт»; міський голова – «це комісія рішила?» Гончарова Т.О. – «Кошти у нього, але є умови бюджетної комісії»; голова бюджетної комісії Курдасов О.О. додав – «Да, нада це робити, але я був перший хто проти, бо я не дам гроші лічно сам, щоб десь хтось своїх кумів пропихував … куми тут не пройдуть». Шановні Южноукраїнці! Відчуваєте самоправство на біді?

Куми, зі слів Курдасова, це експерти з Миколаєва, які спасли прибудову до ЗОШ №4, які ще у вересні могли зробити дуже потрібний висновок і ми б знали що робити далі. Натомість є два місяці умисного блокування експертних робіт. Разом з вимогою звільнити Волчко Х.Д. вони тягнуть, принаймні на конфлікт інтересів. Матеріали передаються у правоохоронні органи.

Южноукраїнцям нагадаю. У 2018 році депутат Горностай С.В., однодумець Курдасова, теж казав – «на тариф грошей не дам». Не дали і виникла потреба піднімати тариф. Цей же Горностай казав – «та плюньте ви на Закон, я сам собі Закон» і наразі не Закон важливий для голови бюджетної комісії, а його – «дам чи не дам». Вибачне, але чи потрібна місту така «давалка»? Дивно, що і начальник Фінансового управління Т.О. Гончарова орієнтується на цього Курдасова, а не на Закон.

Від ручного управління бюджетом міста явно тхне і це буде відредаговане в належний спосіб. Принагідно нагадаю ще одну цитату від депутата Курдасова, яку він видав в сесійній залі, коли його тільки пропонували на голову бюджетної комісії, він сказав – «якщо мафію не можна побідити, її треба возглавити»,  він потім виправдовувався, що «пошутив». Але Фрейда ще не відміняли! Може тепер мешканці зрозуміють в чиїх руках бюджет міста?

Є відома формула – «усунення неугодних і вихваляння не причетних». Не секрет, що ми всі не відразу розуміємо ті чи інші події. Тож будьмо пильними – Коли дивимось, маємо бачити – Коли слухаємо, маємо чути! Є стійке враження. Особи, які нічого не роблять для міста, особи, які приховують свої корисні плани всіляко намагаються від себе відволікти увагу в спосіб використання ними любих подій. І цинічне використання біди з ДНЗ-8 не одиноке.

Я не випадково цитував депутата Горностая С.В. Він знову запускає його любиму тарифну формулу. «На тариф грошей не дам», але спробуйте їх підняти, ми збуримо все місто. Про це Він відверто заявив на засіданні виконавчого комітету 07.11.2019р. Є і інші тарифні фігуранти, наприклад Директор КП ТВКГ Миськів О.О., як тільки може волає про негайне підвищення тарифів на комунальні послуги. Згадайте її недавнє інтерв’ю в «Контакті».

Таким розумникам, одному там, де Він став депутатом, а інший там, де її з порушеннями і не за фахом Дзюбенко Л.П. і Валюшок С.Г. призначили на посаду по черзі відповім. А виконувати обіцяне виборцям і професійно працювати Ви не пробували?!

5 і 6 листопада в Києві я був учасником конференції Міністерства розвитку громад та територій України з питань реформування ЖКГ, з питань поводження з побутовими відходами та   інноваційних практик у енергозабезпеченні і управлінні водо забезпечення. На цих заходах працювали міські голови атомних міста Енергодару і Вароша. 8 листопаду на запрошення Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи прийняв участь в слуханнях роботи Асоціації міст України, де зокрема було підтримано її Всеукраїнську акцію: «Поверніть гроші громадам!»

В наступному матеріалі буде деталізовано, що ми досягли і що маємо робити далі, аби більш дієво захищати інтереси житлово-комунальної сфери міста та його мешканців, окремо розглянемо тарифне питання.

Міський голова     В. Пароконний

Читайте також