Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Тарифи піднято до економічно обґрунтованого рівня
AA

Тарифи піднято до економічно обґрунтованого рівня

Планове засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулось 9 лютого під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка за участі 13 членів виконкому. На порядку денному - 29 питань. Перше - “Про встановлення тарифів на послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води, які надає КП ТВКГ на території Южноукраїнської міської територіальної громади”. Перед його розглядом виступив Дмитро Судаков, який тимчасово виконує обов'язки директора КП ТВКГ. Він доповів про те, що зроблено з 17 січня - дня призначення його на цю посаду. Після проведення аналізу діяльності підприємства Дмитро Сергійович запропонував низку заходів для зменшення собівартості послуг та зниження обсягу втрат. На сьогодні оптимізується штатний розклад, що дозволить заощаджувати близько 4 млн. грн. на рік. Вже змінений постачальник електроенергії, а це менше витрат на 8,8 млн. грн. на рік. Планується реконструкція декількох ТРП та одної КНС. Ведеться робота з вдосконалення систем обліку споживання води та тепла. Дмитро Сергійович розповів, що перша ж перевірка одного з будинків призвела до виявлення у квартирах магнітів на лічильниках, тобто були зафіксовані факти крадіжки води. Різниця між споживанням води будинком та даними, що передають мешканці, складає більше 450 тисяч гривень щомісяця, на рік це близько 6 млн. грн. Всі ці та інші втрати складають більше 35 мільйонів гривень на рік. Дмитро Судаков акцентував на тому, що підприємство працює за тарифами, що були встановлені ще у 2018 році, що призводить до збиткової діяльносі підприємства та накопичення боргу перед ВП ЮУ АЕС. Вислухавши т.в.о. директора КП ТВКГ та доповідача з першого питання - заступника начальника управління економічного розвитку Тетяну Тацієнко, 12 членів виконкому проголосували за підвищення тарифів.

Таким чином, у наступному опалювальному сезоні вартість опалення складатиме 412,78 грн. за 1 Гкал.  З 1 квітня 2022 року вартість постачання одного куба гарячої води складатиме:

46,75 грн. у квартирах без рушникосушильників 

59,64 грн. у квартирах з рушникосушильниками.

Разом із цим заступник міського голови Марія Дроздова нагадала, що депутати міськради передбачили у бюджеті на 2022 рік більше двох мільйонів гривень матеріальної допомоги малозахищеним громадянам Южноукраїнської МТГ у зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги. Процедура отримання цієї допомоги максимально спрощена.

Члени виконкому прийняли також рішення щодо забезпечення друкованими виданнями пільгових категорій населення. Тепер можна передплатити будь-яке періодичне видання та отримати відшкодування у розмірі до 300 гривень. Така можливість є у осіб з інвалідністю І групи, учасників бойових дій Другої світової війни, осіб з інвалідністю внаслідок бойових дій АТО/ООС, членів сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій АТО/ООС та у почесних громадян міста.

До присутніх звернувся заступник міського голови Юрій Сіроух. Він розповів, що в соцмережі Facebook з’явився аккаунт з його іменем та фотографіями, до якого Юрій Миколайович не має жодного відношення. З приводу створення та брудної діяльності цього фейкового аккаунту Юрій Сіроух написав заяву до поліції.

Члени виконкому під час засідання прийняли також наступні рішення:

“Про закріплення за закладами загальної середньої освіти Южноукраїнської міської територіальної громади територій обслуговування”;

“Про уповноваження посадових осіб щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення та затвердження бланків з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення”;

“Про надання житлових приміщень”;

“Про нагородження Почесними грамотами виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради”;

“Про надання матеріальної допомоги” тощо.

 

 

Читайте також

До уваги!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради повідомляє, що 05.12.2023 року о 10.00 годині відбуд...