Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Спалювання сміття і рослинних залишків суворо заборонено!
AA

Спалювання сміття і рослинних залишків суворо заборонено!

Щороку, коли розпочинається весняний благоустрій присадибних і дачних ділянок, громадяни наводять лад шляхом підпалу листя, сміття, сухої трави та інших рослинних решток.

При цьому знищується вся мікрофлора ґрунту, часто виникають масштабні пожежі у природніх екосистемах, під час яких гинуть комахи, птиці і звірі, знищується земляний родючий покрив, забруднюється атмосферне повітря.

Нагадуємо про штрафні санкції, які накладаються за спалювання:

- відходів, в тому числі побутового сміття, передбачена відповідальність за ст. 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення - від 340 до 1700 грн.

- випалювання сухої природної рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або з порушенням умов такого дозволу відповідно до ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – штраф у сумі         від 3060 до 30600 грн.

- лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом відповідно до ст. 245 Кримінального кодексу України - штраф від 91800 до 153000 грн.

З метою недопущення спалювання рослинності та відходів, відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради проведена робота з розповсюдження листівок з екологічної тематики «Бережи своє життя, бережи природу від пожеж, скажи підпалам – ні!» у приватному секторі міста Южноукраїнська. З цією ж метою зазначені листівки були надані для розповсюдження серед місцевих мешканців старостам Костянтинівського та Іванівського старостинських округів.

З огляду на зазначене, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради звертається до громадян, організацій та підприємств громади

з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки,

не спалювати сухі залишки рослинності і сміття

та не провокувати таким чином виникнення пожеж, які можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю.

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...