Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Сміттєзвалища навколо гаражних кооперативів
AA

Сміттєзвалища навколо гаражних кооперативів

Сучасність вимагає відповідального ставлення до екологічного здоров’я планети, але до більшості наших гаражних кооперативів цивілізація ніяк не дійде. Днями інспекція з благоустрою разом із представником відділу екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради провели обстеження території восьми кооперативів – «Лотос», «Іскра», «Каскад», «Мотор» та інших. Картина, відверто кажучи, не з приємних. Багато сміття біля самих гаражів, а найбільше його на схилах. Сюди викидають побутові, будівельні відходи, навіть деталі автомобілів. І це при тому, що поруч встановлені баки для сміття.

Борців за чистоту, на жаль, не багато. Олександр Кравець шукає спосіб для перекриття доступу до схилу у кооперативі, в якому він має гараж. Але, за його словами, близько вісімдесяти відсотків членів кооперативу задовольняє наявність несанкціонованого сміттєзвалища і вони не бачать в його існуванні проблеми. Хоча насправді ця купа сміття забруднює навколишнє середовище, смердить, псує пейзаж та несе небезпеку: нещодавно тут сталася пожежа. Скільки ж коштує прибирання?

За результатами рейду інспекція з благоустрою склала акти щодо утворення несанкціонованих сміттєзвалищ. Голови кооперативів мають дати пояснення про причини їхньої появи. На них також чекають приписи про усунення, а якщо ситуація не зміниться, будуть складені протоколи за статтею 152 КУпАП.

Незважаючи на розпочату боротьбу із сміттям на території гаражних кооперативів, ситуація не покращується. Та чи взагалі можливо, щоб в нашій громаді припинилося засмічення навколишнього середовища? Кожен з нас має відповісти для себе: ось такі купи сміття – норма чи цьому безладу не має місця в нашій цивілізованій громаді?

Читайте також