Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Шановні жителі та гості міста!
AA

Шановні жителі та гості міста!

Настала чудова пора року – літо. Найбільш чудовий відпочинок улітку – відпочинок на воді.

Окрім того, вода – це чудодійний засіб оздоровлення організму. Плавання зміцнює організм, розвиває силу, спритність, витривалість. Людина, яка вміє плавати, почуває себе у воді  спокійно та впевнено.

Місцем массового відпочинку на річці Південний Буг в м. Южноукраїнську визначено міський пляж.

В умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні, для забезпечення безпечного відпочинку на міському пляжі працює рятувальний пост управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южнокраїнської міської ради.

На виконання розпорядження міського голови від 31.05.2022 №121-р «Про організацію з підготовки та відкриття купального сезону на міському пляжі в умовах правового режиму воєнного стану у 2022 році», КП «СКГ» проведено заходи щодо забезпечення та підтримання санітарних норм протягом всього купального сезону, а також організовано обстеження та очищення дна акваторії пляжу сертифікованим водолазним підрозділам аварійно-рятувальної служби.

Матросами-рятувальниками рятувального поста відповідно до наказу МВС України від 10.04.2017 № 301 «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах України»  межі купання в акваторії міського пляжу позначено буями оранжевого кольору, а буями червоного кольору позначено небезпечні місця для життя  та здоров’я людини.

Крім того, встановлено інформаційні стенди з матеріалами щодо запобігання нещасним випадкам на воді «НАВЧАЙСЯ ПЛАВАТИ» та «ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА ВОДІ», підготовлено інформаційні оповіщення через систему гучномовців про дотримання правил поведінки на воді, про загрозу виникнення надзвичайної ситуації – сигнали оповіщення ЦЗ «УВАГА ВСІМ!», «ПОВІТРЯНА ТРЕВОГА», «ВІТБІЙ ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ».

Військовими спеціалістами проведено інженерну розвідку та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів на міському пляжі та на прилеглих до міського пляжу територіях.

Рятувальники попереджають, що основними умовами безпечного відпочинку на водоймах є  навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання, постійний контроль за дітьми з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.

Безпечнішим є перебування на воді у світлу пору доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.

Для того, щоб уникнути лиха:

-    уникайте швидкої течії;

-    не заходьте у воду напідпитку;

-    ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо невпевнені у своїх силах;

-    у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки чи дерева;

-    у воду слід входити неспішно, обережно, пробуючи дно ногою;

-    особливо уважно слідкуйте за дітьми, їхня поведінка у воді непередбачувана;

-    слід утримуватись від далеких запливів, переохолодження – головна причина трагічних випадків.

Шановні відпочиваючі, дослухайтеся до застережень рятувальників та військових, не нехтуйте рекомендаціями фахівців, дотримуйтеся порад! Будьте обережні під час відпочинку на воді, щоб він був для вас та ваших дітей приємним та безпечним.

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...