Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Шановні суб’єкти декларування!
AA

Шановні суб’єкти декларування!

Звертаємо Вашу увагу, що 01 січня 2022 року розпочнеться черговий етап подання щорічних декларацій за 2021 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, який триватиме до 31 березня 2022 року включно.

Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон), зокрема, посадові особи місцевого самоврядування та депутати місцевих рад зобов’язані щорічно подавати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

Пропонуємо ознайомитись з порядком дій під час заповнення декларації,
який рекомендує Національне агентство з питань запобігання корупції:

1. Перед початком роботи з Реєстром декларацій переконайтеся у наявності усієї необхідної інформації для заповнення декларації.

2. Завчасно переконайтеся у наявності доступу до Реєстру, правильної електронної пошти та чинності кваліфікованого електронного підпису, перевірте строк дії сертифіката КЕП. Звертаємо Вашу увагу, що в разі зміни КЕП, після отримання нового КЕП необхідно зайти на сторінку входу до Реєстру  і скористатись посиланням: «Я змінив свій особистий ключ». У полі «Електронна адреса, яка зазначена у Вашому персональному електронному кабінеті» потрібно вказати електронну поштову скриньку, з якою зареєстрований декларант в Реєстрі, та натиснути кнопку «Вислати код для відновлення». На вказану поштову скриньку надійде лист «Зміна КЕП / ЄДИНИЙ ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР ДЕКЛАРАЦІЙ». Для зміни КЕП необхідно перейти за посиланням у листі, після цього у полі Акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК) правильно обрати Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг (КНЕДП), який Вам видав КЕП, зі списку, обрати файл ключа та ввести пароль особистого ключа КЕП і натиснути кнопку «Змінити КЕП». Після успішного виконання вказаних дій з’явиться повідомлення про розгляд поданої заявки. Заявки на зміну КЕП розглядаються протягом 1 доби у робочий час.

3. Не затягуйте початок заповнення декларації, оскільки декларації заповнюються та подаються в електронному вигляді. У випадку одночасної роботи в системі дуже великої кількості осіб, система може давати збої. У разі таких збоїв декларація може бути подана з порушенням строку, встановленого Законом, за що встановлена відповідальність.

4. Перевіряйте всю інформацію, яку вносите до декларації, одержуйте документальне підтвердження, зберігайте усі документи.

5. Заповнюйте декларацію уважно і у декілька етапів, зберігайте чернетки. Перед накладанням КЕП збережіть заповнену декларацію у форматі PDF. Переконайтеся у тому, що декларація відображається в Реєстрі як подана.

6. Якщо після подання декларації виявили у ній помилку, виправте її. На це дається 7 днів і 3 спроби. Якщо виявили пізніше – повідомте НАЗК через персональний кабінет реєстру.

Також інформуємо, що НАЗК затверджено Порядок заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (Наказ № 449/21 від 23.07.2021)         

Читайте також

Дані для декларації стосовно членів сімʼї відтепер можна отримати за допомогою застосунку “Дія” за декілька кліків в Реєстрі декларацій

Національне агентство з питань запобігання корупції

Заповнити декларацію стало ще легше. Відтепер члени сімей публічних службовців можуть погодити перед...

Новий підхід до відбору та перевірок декларацій: як здійснюється логічний та арифметичний контроль декларації?

Національне агентство з питань запобігання корупції

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) змінило підхід до відбору та перевірок де...

Декларування за 2023 звітний період: хто з посадовців юридичних осіб публічного права є декларантом, а хто ні?

Національне агентство з питань запобігання корупції

Закон про відновлення декларування, що набрав чинності 12 жовтня 2023 року, суттєво зменшує, приблиз...

Вилучення декларації з відкритого доступу: як визначити, чи є підстави через членів сім’ї декларанта

Національне агентство з питань запобігання корупції

Безпека декларантів є одним із головних запитів суспільства, який держава має забезпечити у зв&rsquo...