Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ!
AA

ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ!

Як відомо, починаючи з 10 жовтня 2022 року, під час неодноразових масованих ракетних атак, українська енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень, у зв’язку з чим виник і залишається на високому рівні дефіцит потужності в енергосистемі.

У разі нагальної потреби, усі оператори систем розподілу (ОСР) можуть залучатися до обмежень споживання електричної енергії та потужності, погодинних або аварійних вимкнень, а також для вирівнювання графіка навантаження електричної енергії енергетичної системи України.
Втім, враховуючи особливості категорійності споживачів на території здійснення ліцензованої діяльності ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс», наше підприємство, поки що, не залучене до застосування графіків аварійних вимкнень (ГАВ).

Проте, з метою збалансування енергосистеми для всіх ОСР, щодоби регіональними диспетчерськими центрами (РДЦ) доводяться ліміти, на підставі чого ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс» розробляються та застосовуються стабілізаційні графіки погодинних вимкнень (ГПВ).

У разі можливого перевищення встановлених лімітів у часи застосування погодинних графіків вимкнень, РДЦ має право вимагати від ОСР введення графіків аварійних вимкнень.

Переконливо просимо усіх з розумінням ставитись до ситуації, що склалася в електро-енергетичний галузі, і, зокрема, в Южноукраїнській міській територіальній громаді.

Водночас, пропонуємо Вам проаналізувати своє електроспоживання і якомога більшу частину електрообладнання та електроприладів перевести на нічний режим роботи та по можливості обмежити використання електричної енергії в години максимальних навантажень, а саме з 07.00 до 24.00 год.

Звертаємо Вашу увагу на те, що всі багатоквартирні будинки та деякі споживачі інших груп мають по два джерела живлення (основне та резервне) з однієї двотрансформаторної підстанції, але з різних трансформаторів (1Т, 2Т). Тобто, один і той же об’єкт може бути заживлений або від одного, або від другого трансформатора однієї трансформаторної підстанції.

На жаль, диспетчер ОДС ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс» не володіє інформацією, з яких саме ліній заживлені ВРП будівлі.

З огляду на викладене вище, в графіках відключень може зазначатися відключення одного об’єкта у різні години, бо трансформатори однієї трансформаторної підстанції вимикаються почергово.

Крім того, більше одного разу на добу ні один із будинків (об’єктів) не вимикається.

Адміністрація ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс»

Читайте також

Зверніть увагу!

Миколаївська ОВА

Від 25 листопада 2023 року почав діяти спільний наказ № 8дск/50/1дск «Про встановлення заходів...

Допомога військовим

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Южноукраїнська міська рада та її виконавчий комітет продовжує підтримувати наших захисникі...

Допомога на передову

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Южноукраїнська міська рада продовжує активно підтримувати Збройні Сили України. Сьогодн...