Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Шановні мешканці та гості міста!
AA

Шановні мешканці та гості міста!

За вікном настала тепла та сонячна погода літа 2021 року. Все більше хочеться залишити домівку та майнути на природу, здебільшого до річки. Для того, щоб відпочинок на річці приносив радість та задоволення на мальовничому березі р. Південний Буг, в нашому місті облаштовано міський пляж.

Тому час поговорити про правила поводження людей на водоймах. Усім відомо, що вода -  чудодійний засіб оздоровлення організму.

Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією, або зіпсованим настроєм.

Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір  місць для купання; навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.

Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря не нижче  +24.

Для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки! Зокрема:

  1. Пам’ятайте – відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах.
  2. Не запливайте за межу купання в акваторії, позначену буями. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах.
  3. Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях, не стрибайте у воду зі споруд, не пристосованих для цього.
  4. Не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати берег річки.
  5. Не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння.
  6. Не організовуйте у воді ігри, пов’язані з пірнанням та захватом тих, хто купається.
  7. Не наближайтесь  човнів, які пропливають поблизу вас.
  8. Не забруднюйте і засмічуйте водні об’єкти та територію пляжів.
  9. Не подавайте фальшиві сигнали тривоги.
  10. Плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3–5 хвилин.
  11. Слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру.

Навіть під час відпочинку на пляжі нам не обійтись без правил етикету, особливо, якщо ми хочемо відпочити без проблем та отримати масу позитивних вражень.

Відпочиваючи на пляжі, у стані повного розслаблення, не забувайте, що слід поводити себе культурно і виховано. 

Прийшовши на пляж, слід дотримуватись пляжного етикету та правил благоустрою.

Перебуваючи на пляжі, не слід голосно розповідати анекдоти, сміятись або кричати, особливо застосовувати нецензурні слова, тому що поряд відпочивають діти, також на пляжі не прийнято вмикати гучно музику, адже деякі відпочивальники хочуть почитати книжку або побути в тиші.

Також, перебуваючи на пляжі, не слід вживати алкогольні напої, оскільки у спеку їх дія посилюється, що може загрожувати здоров’ю.

На території пляжу, що являється громадським місцем для масового відпочинку громадян, заборонено:

- розпивати пиво (крім безалкогольного), алкогольні, слабоалкогольні напої, крім підприємств торгівлі і громадського харчування, в яких продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на розлив дозволено відповідним органом місцевого самоврядування. «Ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення - тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

- палити на території міського пляжі також заборонено, відпочивальники прийшли на пляж, щоб відпочити та подихати корисним свіжим повітрям, а не запахом цигаркового диму.  «Ст. 175-1 - тягне за собою попередження або накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

- вигулювати та купати домашніх тварин, розпалювати багаття, спалювати листя, забруднювати територію пляжу сміттям та недопалками цигарок, знищувати зелені насадження. Порушення правил благоустрою громадянами тягне за собою адміністративну відповідальність, а саме: «Ст. 152. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян»  та «Ст. 154. Порушення правил тримання собак і котів - тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».   

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією».

Контроль за дотриманням Правил благоустрою покладається на працівників інфраструктури міста, органи самоврядування та працівників поліції.

Так, для вдалого пляжного відпочинку існує  безліч правил, але головне з них – не заважати відпочивати іншим та почувати себе комфортно.

Пам’ятайте, відпочинок – це маленьке життя, проживіть його красиво!

 

Читайте також

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...