Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Шановні мешканці міста!
AA

Шановні мешканці міста!

У наш час бурхливого розвитку сучасних видів транспорту кількість автомобілів на дорогах різко зростає.

Відповідними службами вживаються усі необхідні заходи для нашої безпеки, користуючись новітніми приладами і пристроями: для водіїв встановлюють суворий режим швидкості транспорту, але кількість дорожньо-транспортних пригод все одно збільшується. Причин існує безліч.

Аналіз аварійності на шляхах свідчить, що абсолютна більшість пригод трапляється внаслідок нехтування учасниками руху елементарних норм, що передбачаються діючими правилами дорожнього руху. Пішоходи переходять проїжджу частину в непередбачених для цього місцях, на забороняючий сигнал світлофора.

Водії зловживаючи швидкісними режимами, рядністю і нехтуючи елементарною культурою створюють на шляхах аварійні ситуації, що в будь-який час можуть перетворитися в трагедію.

Майже щодня надходять повідомлення про дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів різних вікових категорій. Спитаємо чому? Що стає причиною безпечної поведінки на дорозі? Незнання правил дорожнього руху або їх невиконання? Чи кожен переходячи вулицю у невстановленому місці або на червоне світло світлофора думає, що біда його обмине? На жаль, в більшості випадків трапляється інакше.

Випадки фатальні. Їх важко передбачити, але їм можна запобігти. Адже це трапляється на дорозі, де діють закони дорожнього руху і вони потребують до себе відповідної поваги, бо вони “виносять вирок” тим, хто їх зневажає.

Більшість наїздів на пішоходів трапляється в темну пору доби. Це також є одним з основних факторів, які сприяють трагедіям на дорогах. Тож слід пам’ятати, що з настанням сутінків необхідно бути максимально пильними та обережними. Рухатися треба тротуарами, а якщо вони відсутні – по краю проїжджої частини, назустріч транспорту. Насамперед люди повинні зрозуміти, що Правила дорожнього руху – це суворий Закон дороги, дотримуючись якого, вони захищають себе від того, що зветься нещасним випадком, захищаючи себе від лиха. Слід пам’ятати, що наїзд на пішохода в будь-якому випадку має тяжкі наслідки, так як від удару транспортного засобу перш за все страждає людина.

Щоб прожити свій вік без зайвих пригод, потрібно вже змалку вивчати Правила дорожнього руху, досконало знати їх і завжди чітко виконувати.

Звертаємо увагу учасників дорожнього руху на обережність та дотримання правил водіння транспорту на слизькій дорозі.

Керувати транспортним засобом по накатаній, засніженій дорозі складно. Слід пам’ятати про те, що зчеплення коліс з дорогою незначне тож, в першу чергу, необхідно замінити літню гуму на зимову. Це дасть змогу безпечніше керувати авто.

Також при виконанні маневрів на слизькій дорозі треба знизити швидкість руху, а при обгонах зважати на засніжене узбіччя. Особливо небезпечний такий шлях з поперечними схилами, підйомами та спусками.

Крім того, водіїв просимо не створювати затори і пропускати робочу техніку з протиожеледними матеріалами.

Будьте уважними до людей, що перетинають дорогу, особливо до дітей.

Враховуючи вищевикладене, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради звертається до водіїв та пішоходів міста:

Шановні водії, обирайте безпечну швидкість, враховуйте дорожню обстановку! Також, не порушуйте вимог розмітки та правил обгону. Під’їжджаючи до пішохідних переходів – знижуйте швидкість. В жодному разі не сідайте за кермо на підпитку! І не забувайте – пасок безпеки може врятувати життя!

Шановні пішоходи! Не будьте безпечними і легковажними на вулиці. Саме незначне порушення Правил дорожнього руху може призвести до дорожньо-транспортної пригоди. Виявляйте уважність і обачність при переході вулиці.

Не виходьте раптово на проїжджу частину вулиці. Переходьте вулицю на позначених пішохідних переходах або там, де рух регулюється світлофором.

Не намагайтесь переходити її поблизу транспорту, який рухається. Якщо з вами знаходяться діти, не залишайте їх без нагляду, міцно тримайте за руку. Пам’ятайте, що різко автомобіль зупинити неможливо і ваша неочікувана поява перед транспортом може призвести до невиправної біди.

 

 

Читайте також

Оголошення

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках за...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках за...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з аварійно-ремонтними роботами мережевого трубопроводу 08.04 2024р. буде відклю...

КП ТВКГ інформує

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

Комунальним підприємством  «Теплопостачання та  водо-каналізаційне господарство&raqu...

Шановні мешканці міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з аварійно-ремонтними роботами на  трубопроводі ГВП буде відключено гаряче водо...

Інформує КП ТВКГ

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

  Комунальним підприємством «Теплопостачання та  водо-каналізаційне господар...

Оголошення

Комунальне підприємство «Грааль»

Комунальне підприємство «Грааль» Южноукраїнської міської ради, код ЄДРПОУ: 41340464 ...