Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Семінар з фізичними особами-підприємцями
AA

Семінар з фізичними особами-підприємцями

23 січня 2017 року у залі засідань департаменту соціальних питань та охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради (далі – ДСП та ОЗ) відбувся семінар з фізичними особами-підприємцями за участю представників Южноукраїнської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Миколаївській області, Южноукраїнського міського центру зайнятості, Южноукраїнського міського відділення Управління виконавчої дирекції ФСС України в Миколаївській області, управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради, відділу праці ДСП та ОЗ та комунальних підприємств «Житлово-експлуатаційне об'єднання» і «Служба комунального господарства».

Порядок денний налічував 9 питань, які, в основному, стосувалися змін у законодавстві, зокрема, трудовому та податковому законодавстві.

Також до присутніх були доведені зміни у законодавстві про соціальне страхування та перелік обов’язкових заходів для профілактики нещасних випадків на виробництві.

Фізичних осіб-підприємців було ознайомлено з основними вимогами Закону України «Про зайнятість населення», зокрема, щодо їх права на компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Не забули повідомити й про обов’язки роботодавців: дотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці, обов’язковість та правильність оформлення куточка споживача, необхідність укладення колективного договору, дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці тощо.

Представники комунальних служб міста, у свою чергу, повідомили про обов’язковість проведення заходів щодо утримання прилеглих територій в нестабільних погодних умовах.

Загалом, семінар-нарада пройшла у форматі діалогу, кожен з присутніх міг узяти слово, поставити запитання, тим самим безпосередньо долучившись до обговорення найважливіших питань, пов’язаних з діяльністю суб’єктів підприємницької діяльності.

Фізичні особи-підприємці досить активно приймали участь у семінарі, ділились своїм досвідом з приводу тих чи інших питань, на прикладах моделювали проблемні ситуації, а представники міських служб, у міру своїх повноважень, надавали чіткі відповіді на них, або ж скеровували до інших установ з метою вирішення конкретних питань.

Наприкінці семінару багато було сказано про можливість отримання індивідуального консультування у разі виникнення труднощів на шляху до ефективної та якісної роботи суб’єктів господарювання, надано контактні дані спеціалістів та розповсюджено інформаційні матеріали.

 

Читайте також

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...

Кіберзалежність

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На початку свого розвитку комп’ютерні технології здебільшого застосовувалися для роботи, але з...

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...