Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Щодо випускних банкетів: усе врахувати, запобігти негативних наслідків, потурбуватися про безпечність
AA

Щодо випускних банкетів: усе врахувати, запобігти негативних наслідків, потурбуватися про безпечність

Кожен учень з нетерпінням чекає закінчення шкільного навчання і, звичайно, випускного вечора. Ця подія завжди дуже урочиста і зворушлива, адже з неї починається новий етап в житті молодих людей. Це свято важливе не тільки для школярів, але й для їх батьків та вчителів, які довгих 11 років супроводжували, навчали і виховували учнів, намагаючись дати їм тільки найкраще.

 

Враховуючи, наскільки довгоочікуваним є випускний вечір, готуються до нього завжди заздалегідь. Клопоту з організацією свята завжди багато, адже необхідно підшукати відповідний ресторан, подбати про святкове меню.

Організація банкету покладена на батьківські комітети випускних класів.

Що треба врахувати батькам, щоб потім не захворіли діти, не були витрачені гроші на ліки, щоб випускний запам’ятався тільки радісними подіями ???

При виборі кафе чи ресторану треба поцікавитись у керівництва закладу про наявність дозвільних документів. На даний час – це реєстрація підприємства в реєстрі операторів ринку з обігу харчових продуктів. До закладу, який працює за правилами простіше пред’явити претензії в разі непорозумінь та ускладнень. За бажанням батьківського комітету заклад може звернутися до регіонального управління Держпродспоживслужби з заявою про проведення обстеження закладу щодо дотримання вимог чинного законодавства.

Поцікавтесь наявністю умов, необхідного складу приміщень, технологічного та холодильного обладнання суб’єкта господарювання у відповідності до заявлених меню.

Не допускайте в меню страв домашнього приготування.

Будьте впевнені у якості продуктів. Запитайте про наявність документів, що підтверджують якість та безпечність харчових продуктів.

Не замовляйте в меню страви, які потенційно небезпечні (особливо у теплу погоду) – салати з майонезом, паштети, страви з рубленого м’яса та риби, студні, фаршировані птиця та риба, торти та тістечка з кремом.

Не замовляйте велику кількість страв! Пам’ятайте!!!! Згідно санітарним нормам, середній термін зберігання бенкетних страв – 2 (дві) години. Ідеальний формат бенкету: приготували -> подали -> з’їли.

До роботи по приготуванню страв допускається здорові особи, які пройшли медичний огляд. На кожного працівника повинна бути заведена особиста медична книжка, в яку вносяться результати медичних обстежень, відомості про перенесені інфекційні захворювання, про атестацію гігієнічної підготовки.

ПРОСТІ  ПРАВИЛА ЗБЕРЕЖУТЬ ВАШЕ ЗДОРОВ’Я!

 

Читайте також

Реєстрація пасік та заходи профілактики, направлені  на запобігання захворювання та попередження  отруєння бджіл

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2...

Щодо небезпеки сказу

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне  управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївські...

Щодо дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області пові...

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Пам’ятка з ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин     &nb...

Щодо профілактики грипу птиці

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...