Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Розпочалась кампанія декларування доходів за  звітний (податковий) 2021 рік
AA

Розпочалась кампанія декларування доходів за  звітний (податковий) 2021 рік

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що 01 січня 2022 року розпочалась кампанія декларування доходів за  звітний (податковий) 2021 рік.

Сплачений за результатами річного декларування податок на доходи фізичних осіб поповнює місцеві бюджети територіальних громад,  кошти яких спрямовуються на покращення інфраструктури наших міст та сіл, вирішення питань соціально-економічного розвитку, а кошти  сплаченого військового збору направляються на покращення обороноздатності країни, на розвиток і технічне переоснащення Збройних Сил України.

Нагадаємо про граничні строки подання декларації :

-  до 01 травня року, що настає за звітним  (за 2021 рік - до 01 травня 2022  року) подають декларацію громадяни, які  згідно з ПКУ зобов’язані подати податкову декларацію та особи, які проводять незалежну професійну діяльність.

- фізичні особи-платники податків-резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, подають декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

-  по 31 грудня включно року, що настає за звітним, подається декларація особами, які мають право на  податкову знижку. Останнім днем подання декларації  для них є 31.12.2022 року.

Якщо  останній день строку подання Декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Нагадуємо, що обов’язок подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи виникає у громадян, які протягом 2021 року отримували:

 - доходи не від податкових агентів, тобто, від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи (не є підприємцями або особами, які провадять незалежну професійну діяльність) - це доходи від надання в оренду власного рухомого або нерухомого майна, продажу власного майна, надання платних послуг (репетитор, гувернантка, прибиральниця), тощо;

 - доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;

 - іноземні доходи;      

 - спадщину чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення;

 - в інших випадках, передбачених законодавством.

На сьогодні є можливість подати декларацію в електронному вигляді - через Електронний кабінет платника.

На офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» створено електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи» - цей сервіс дає змогу заповнити декларацію та  надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для отримання податкової знижки.

Граничним терміном вважається остання година дня, в якому спливає строк подання.

У разі проживання не за місцем реєстрації,  подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи слід до контролюючого органу за місцем реєстрації (прописки). Якщо  громадянин знявся з реєстрації за попередньою адресою та ще не зареєструвався на момент подачі декларації за іншою, декларацію слід подати до територіального органу ДПС за попередньою податковою адресою.

Якщо у Вас виникли запитання, звертайтесь за телефонами до  Южноукраїнської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області: ( 05136) 5-45-68, ( 05136) 5-97-24.

 

Читайте також

ДПС Миколаївщини інформує про нюанси  порядку заповнення реквізитів в платіжних документах при сплаті коштів до бюджетів та фондів в рахунок погашення податкового боргу/ заборгованості з ЄСВ

Головне управління ДПС у Миколаївській області

Головне управління ДПС в Миколаївській області повідомляє, що згідно з нормами Інструкції про безгот...

Комунікаційна податкова платформа – оперативний засіб вирішення актуальних питань із податковою службою

Головне управління ДПС у Миколаївській області

Податкова служба зацікавлена в інформаційних контактах та ефективній взаємодії з бізнес-спільнотою т...

Стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Южноукраїнська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області інформує, з 1 січня 2024 року стартувала кампанія...

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - власників, орендарів, користувачів на інших умовах  земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - вл...