Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Розіграно Кубок Южно-Української АЕС у танцювальному спорті
AA

Розіграно Кубок Южно-Української АЕС у танцювальному спорті

У Палаці культури «Енергетик» Южно-Українського енергокомплексу 20 квітня відбулися Всеукраїнські рейтингові та класифікаційні змагання (Відкритий Чемпіонат Миколаївської області) з танцювального спорту «Кубок Южно-Української АЕС 2019». За перемогу в своїх вікових категоріях у європейській і латиноамериканській програмах боролися  290 танцювальних пар з 25 клубів, що представляли 15 міст України.

Кубок ЮУАЕС у танцювальному спорті було розіграно 29-й раз поспіль. Святом грації і пластики южноукраїнці та гості міста насолоджувалися протягом цілого дня. У Палаці культури «Енергетик» танцювальну майстерність у європейській і латиноамериканській програмах демонстрували пари-учасники віком від 5 до 25 років. За переможні та призові місця вони боролися у 25 категоріях.

Постійні організатори турніру - народний ансамбль бально-спортивного танцю «Вдохновение» та дитячий зразковий ансамбль бального танцю «Натхнення», що діють на базі Палацу культури атомної станції. Конкурс давно набув заслуженої популярності в Україні. Чимало клубів є його постійними учасниками. Для оцінювання були запрошені незалежні судді зВсеукраїнської федерації танцювального спорту. «Танці – це рухи під музику, тож перше, що оцінюють і в дорослих, і у маленьких – це музикальність, - розповідає художній керівник народного ансамблю спортивно-бального танцю «Вдохновение» ПК «Енергетик» ВП ЮУАЕС Людмила Самчинська. - Потім лінії, техніка танцю і навіть зовнішній вигляд. Наш вид спорту вимагає естетики, краси, гарного вигляду в хлопця і у дівчини. Зачіска, макіяж, сукня партнерші – навіть ці деталі входять в оцінку».

Кращі результати серед южноукраїнських пар на Всеукраїнських змаганнях з танцювального спорту «Кубок Южно-Української АЕС 2019» у рейтингових категоріях показали:

категорія Дорослі:

Бесараб Віталій, Дібрівна Валерія – 1 місце в європейській програмі, перше місце в латиноамериканській програмі;

Молодь:

Чорній Дмитро, Лозінська Валерія - 1 місце в європейській програмі, перше місце в латиноамериканській програмі;

Юніори 2:

Чумак Микита,  Самчинська Марія - 1 місце в європейській програмі, перше місце в латиноамериканській програмі;

Юніори 1:

Ольховик Андрій, Корнишева Карина - 1 місце в європейській програмі, 2 місце в латиноамериканській програмі;

Ювенали 2: Чумак Єгор, Пелюх Соломія – 1 місце в європейській програмі, 3 місце в латиноамериканській програмі;

Ювенали 1:

Левицький Михайло, Нестер Анна – 1 місце в європейській програмі, 1 місце в латиноамериканській програмі.

Головний суддя конкурсу Галина Лідовська підкреслює високий рівень южноукраїнського колективу: «За розвитком «Вдохновения» я спостерігаю багато років. І вважаю, що це один з кращих колективів в Україні. У них в активі є чемпіони України і призери чемпіонату Європи. І, як правило, коли  сильний клуб проводить змагання, то й сильні пари приїжджають. Тож природньо, що турнір  теж один з кращих».

Головні спонсори щорічних танцювальних перегонів на Кубок ЮУАЕС - профспілкові комітети Южно-Українського енергокомплексу та компанії «Енергоатом». Завдяки їм переможці та призери отримали кубки, медалі і пам'ятні подарунки. А для наймолодших учасників заохочувальні призи (м'які іграшки) виділило управлінням молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...

На ПАЕС привітали нацгвардійців

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії Укра...