Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Ремонт енергоблока №1 ЮУАЕС завершено на 5 діб раніше встановленого терміну
AA

Ремонт енергоблока №1 ЮУАЕС завершено на 5 діб раніше встановленого терміну

Планово-попереджувальний ремонт (ППР) енергоблока №1 Южно-Української АЕС виконано за 55 діб замість 60 запланованих. Стартувавши 24 червня, ППР першого «мільйонника» завершився 18 серпня.

За інформацією відділу підготовки та проведення ремонтів (ВППР),  протягом цього часу виконано капітальні ремонти реактора, головного циркуляційного насоса, парогенератора №2, циліндра низького тиску №3, турбогенератора та цілу низку інших передбачених регламентом робіт. Начальник ВППР ЮУАЕС Олександр Маслюков підкреслює: «Графік проведення ремонту був дуже напруженим. Проте, усвідомлюючи складність ситуації в енергетиці України, ми змогли скоротити відведені нам терміни на 5 діб. Вдалося це, завдяки цілеспрямованості в досягненні поставленої мети з боку керівництва атомної станції, достатній забезпеченості ремонтної кампанії, а також злагодженій роботі персоналу АЕС і підрядних організацій».

На ранішній селекторній нараді 18 серпня генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко та головний інженер підприємства Микола Феофентов подякували за оперативну і якісну роботу всім, хто був задіяний у процесі ремонту першого блока, та висловили надію, що ремонт другого атомного «мільйонника», старт якого заплановано на листопад 2016 року, буде не менш успішним.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...