Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Ремонт другого енергоблока ЮУАЕС вдалося скоротити на 21 добу
AA

Ремонт другого енергоблока ЮУАЕС вдалося скоротити на 21 добу

Планово-попереджувальний ремонт (ППР) енергоблока №2 Южно-Української АЕС завершено на 21,08 доби раніше запланованого. Капітальний ремонт, який розпочався 19 березня, замість 107 передбачених діб тривав 85,92 доби. При цьому заплановані роботи з ремонту, реконструкції та модернізації обладнання енергоблока №2 виконано в повному обсязі. Завдяки скороченню строку ППР додатково вироблено 257,4 млн кВт-год. електроенергії.  

Такого значного скорочення досягнуто вперше. Вдалося це завдяки паралельному виконанню робіт. «У планах ППР другого енергоблока були як ремонтні роботи, так і заходи з реконструкції та модернізації обладнання, в тому числі і на обладнанні каналів систем безпеки. На двох з них передбачалися заміни акумуляторних батарей, які слід було виконати послідовно одна за одною. Та ми розглянули і погодили з Держатомрегулювання додаткову можливість реалізації цих робіт паралельно на двох каналах системи безпеки», - пояснює начальник відділу підготовки та проведення ремонтів ВП ЮУАЕС Костянтин Щербань.

Крім робіт на системах безпеки, на другому «мільйоннику» було виконано традиційні для ППР роботи: капітальний ремонт реактора з перевантаженням активної зони та контролем металу внутрішньої і зовнішньої поверхонь корпусу, вивезення відпрацьованого ядерного палива, капітальні ремонти арматури та обладнання, що ремонтуються за умов повного вивантаження активної зони реактора, ремонти парогенераторів з контролем металу зварних з'єднань приварювання колекторів 1-го контуру до патрубків №111-1, 111-2, вихороструменевий контроль теплообмінних трубок (ТОТ) та глушіння дефектних ТОТ парогенераторів за його результатами, капітальний ремонт одного з  головних циркуляційних насосів, циліндра низького тиску №2 та ін. 

У ремонтному процесі було задіяно 1450 фахівців. З них  1200 представників власного персоналу ВП ЮУАЕС, 170 - працівники підрядних організацій і 80 - персонал ВП «Атомремонтсервіс». За жодною з запланованих робіт відставання від графіка не допущено. «Весь ремонтний персонал з високою відповідальністю поставився до виконання доручених робіт, провівши їх  з належною якістю, і це разом з якісним аналізом і плануванням стало запорукою такого суттєвого випередження графіка», - наголошує Костянтин Щербань.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...