Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Рекомендації населенню щодо поводження в умовах спеки
AA

Рекомендації населенню щодо поводження в умовах спеки

1. Обмежити перебування на вулиці, зменшити фізичні навантаження до мінімуму.

2. При перебуванні у приміщенні необхідно забезпечити їх провітрювання – відкрити вікна, по можливості додатково включити вентилятори або застосовувати кондиціонери.

3. При виході на вулицю слід використовувати легкий одяг із натуральних тканин світлого кольору, бажано, щоб воріт одягу був не щільним, на вулиці обов’язково користуватися головним убором (панама, платок тощо), сонцезахисними окулярами, парасольками.

4. Потреба в енергії у спекотну погоду знижується, у зв’язку з чим, організму влітку потрібна менш калорійна їжа. В жаркий період часу необхідно відмовитися від споживання жирної їжі, а вживання м’яса звести до мінімуму, краще за все замінити його рибою або морепродуктами. Необхідно передбачити зменшення кількості копчених, жарених і швидкопсувних продуктів харчування.

5. Приймання їжі бажано виключити в самий жаркий період дня, перенісши їх на ранок і вечір. Необхідно особливо ретельно дотримуватися гігієнічних і технологічних вимог приготування страв і зберігання їжі.

6. З метою профілактики зневоднення організму рекомендується споживати велику кількість рідини: чаю, мінеральної води, морсів, молочнокислих напоїв з низьким вмістом жирів, відварів із сухофруктів, вітамінізованих напоїв, уникаючи вживання газованих напоїв і рідини з підвищеним вмістом цукру, енергетичних і алкогольних напоїв. Рекомендована температура питної води, напоїв, чаю +10-+15°C. Для оптимального водозабезпечення рекомендується також відновлювати втрату солей і мікроелементів, що виділяються з організму з потом, передбачивши видачу працюючим підсоленої води, мінеральної лужної води, молочнокислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв, киснево-білкових коктейлів.

7. Для дотримання питного режиму: необхідно випивати до 1,5 літра рідини на добу. Разом з цим, необхідно пам’ятати, що збільшувати кількість споживання води не рекомендується людям із захворюваннями нирок і серцево-судинної системи. Пити воду слід часто і потроху, щоб підтримувати хорошу гідратацію організму (оптимальний вміст води в організмі, який забезпечує його нормальну життєдіяльність, обмін речовин). При температурі повітря більше  +30°C і виконанні роботи середньої тяжкості потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину - приблизно одну чашку кожні 20 хвилин.

8. Для підтримання імунітету рекомендується вживання фруктів і овочів, ретельно помитих перед вживанням водою гарантованої якості.

9. На протязі дня рекомендується по можливості прийняти душ з прохолодною водою.

10. Поїздки на особистому і громадському транспорті слід обмежити або планувати їх вранці або у вечірні години, коли спека спадає.

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів  їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє. 20 березня 2024...

Виїзна нарада

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

11.04.2024 відбулась виїзна нарада під головуванням заступника міського голови з питань діяльності в...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.04.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...

Роз’яснюємо щодо виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 185 «Про затвердже...