Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Протидія торгівлі людьми
AA

Протидія торгівлі людьми

Торгівля людьми – одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Жертвами сучасних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей, тож  дана проблема є актуальною на сьогоднішній день не тільки в Україні, а й в усьому світі.

До Європейського дня боротьби з торгівлею людьми фахівцями із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – ЮМЦСССДМ) проведено семінар для осіб, які перебувають на обліку в міському центрі зайнятості по безробіттю на тему: «Поїздка за кордон - за і проти», лекція для учнів 11 класу ЗОШ№3 на тему:  «Поїздка за кордон - за і проти», міні – лекцію для батьків в ДНЗ  на тему: «Торгівля людьми це не міф, це реальність!», міні – лекцію для осіб,  які  мають проблеми із законом на тему: «Торгівля людьми – це ганебне явище сучасності!» та надано інформаційну довідку з даного питання представникам установ та організацій міста під час семінару з охорони праці. 

Під час заходів   78 особам, вручено пам’ятки з порадами, які будуть корисними під час перебування за кордоном та іншу акцидентну продукцію.

Звертаємо увагу!!! Якщо Ви або Ваші знайомі, рідні та близькі потрапили у скрутну ситуацію за кордоном,  необхідно  звернутися до:

- посольств/консульських установ України за кордоном;

- державних, міжнародних та громадських організацій, що надають допомогу мігрантам, які опинилися у скрутному становищі, і зокрема постраждалим від торгівлі людьми;

- місцевих правоохоронних органів;

- організацій української діаспори;

- інших організації та установ (наприклад, релігійних).

В Україні надається державна підтримка особам, які постраждали від торгівлі людьми. Із заявою про необхідність такої допомоги слід звертатись до департаменту соціальних питань та охорони здоров’я  за місцем проживання.

Корисні телефони: • Департамент боротьби зі злочинами пов’язаними з  торгівлею людьми Національної поліції України: (063) 195 00 58; (098) 481 03 45; (050) 023 46 78• Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів:

0-800-505-501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів в Україні);

527 (безкоштовно з номерів Київстар, МТС, Vodafone та lifecell ) • Гаряча лінія МЗС України для громадян України, які опинилися в надзвичайних ситуаціях за кордоном: (044) 238 16 57

Національна горяча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: 0-800-500-335 (для дзвінків в межах України) або 386 (для дзвінків з мобільних)

 В екстрених випадках та стосовно розшуку осіб, зниклих за кордоном, можна звертатися на гарячу лінію Укрбюро Інтерполу: (044) 254 98 36 (цілодобово)

Читайте також

Головна цінність

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

16 квітня фахівець із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб Ольга ...

Відповідальне батьківство

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

11 квітня 2024 року було проведено 4 заняття «Як стабілізувати себе?», під час яког...

Здоровий спосіб життя

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Южноукраїнський міський центр соціальних служб протягом року проводить  інформаційно-просвітниц...

Виїзд мобільної бригади

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

10 квітня в реагування на повідомлення відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ НП в Миколаївські...

Шановні мешканці громади!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Упродовж 2024 року Миколаївським обласним центром соціальних служб заплановане проведення навчання з...

Упродовж І кварталу 2024 року здійснено 56 відвідувань сімей, в яких зафіксовано випадки домашнього насильства

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

В реагування на повідомлення мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраж...