Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Протидія COVID-19. Останні рішення
AA

Протидія COVID-19. Останні рішення

Наша сторінка вже інформувала, що місто (благодійні особи) можуть розгорнути на території міської лікарні мобільне містечко – індивідуальні бокси, як резерв інфекційного відділення чи потреб обсервації.

В місті Миколаїв формується медичний базовий центр для лікування хворих на коронавірус. Під ці потреби концентруються зусилля районів області.

Окрім вказаного, на місця дана настійлива рекомендація формувати групи мобільних волонтерів для перевезення хворих до медичного базового центру.

23 березня 2020 року до голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександра Стадніка звернулись міський голова Южноукраїнська Віктор Пароконний та генеральний директор ВП «Южно-Українська АЕС» Володимир Лісніченко з проханням внести зміни до Плану розгортання на базі некомерційних підприємств області шпиталів та ізоляторів на випадки масового поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019 nCoV та важливий лікувальний заклад (КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня») пропонується закріпити тільки для обслуговування потреб мешканців міста Южноукраїнська, територіальної громади смт. Костянтинівка та працівників ВП «Южно-Українська АЕС».

Наразі, в лікарнях міста відбувається зосередження ресурсів на протиепідемічні заходи. Попри наявні труднощі, наші лікарні запасають потрібний резерв вказаних ресурсів.

Спроможність аптек міста забезпечити названі потреби відображена в Акті Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (додається).

В завершення обласної селекторної наради, яка відбулась 23 березня 2020 року, голова ОДА Олександр Стаднік зауважив, що ресурси необхідні для протидії коронавірусної інфекції на місцях потрібно накопичувати.

З огляду на очікування цілком вірогідного спалаху проявів захворювання на хворобу, яку спричиняє коронавірусна інфекція, Южноукраїнський міський штаб опрацьовує варіанти готовності міста до дій, які будуть складатись по COVID-19, про що будуть інформувати депутатів Южноукраїнської міської ради для прийняття ними потрібних рішень. Одночасно продовжує працювати штабна група, яка розглядає реальні варіанти збільшення площ нашої лікарні під потреби «місто проти COVID-19».

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також