Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про роботу відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» у 2020 році
AA

Про роботу відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» у 2020 році

У відділенні соціальної допомоги вдома протягом звітного року на обліку перебувало 134 (100%) потребуючих допомоги одиноких і самотньо проживаючих громадян  похилого віку та осіб з інвалідністю, що на 1 потребуючого менше, ніж за відповідний період минулого року, з них 30 осіб обслужено на платній основі. 

Відділення соціальної допомоги вдома працює у складі 1 завідувача відділення та 12 соціальних робітників, які задовольняють потребу у надомному обслуговуванні одиноких і самотньо проживаючих громадян похилого віку та осіб з інвалідністю м.Южноукраїнська. Навантаження на одного соціального робітника складає 10 підопічних, відповідно до стандартів.

У виняткових випадках громадяни, що мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, звільняються від плати за надання соціальних послуг  в разі, коли такі рідні належать до малозабезпечених і отримують державну соціальну допомогу в установленому законодавством порядку, залежні від психоактивних речовин, алкоголю, перебувають у місцях позбавлення волі, також можуть звільнятися від оплати за надання соціальних послуг учасники бойових дій, особи з інвалідністю та учасники Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, які проживають самотньо тощо. Для цього рішенням Южноукраїнської міської ради від 28.07.2016 №252 затверджено склад та Положення комісії з питань звільнення окремих категорій громадян від оплати за надання соціальних послуг комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» в новій редакції. У звітному році 2 особи звільнено від оплати.

Для соціальних робітників придбано спецодяг на загальну суму  23,6 тис.грн.

З початку ускладнення епідеміологічної ситуації для соціальних робітників придбано захисні маски, рукавички, антисептичні засоби, запроваджено щоденний температурний скринінг робітників і підопічних.

Підопічні відділення соціальної допомоги вдома забезпечені необхідними продуктами харчування та предметами першої необхідності, в тому числі дезинфікуючими засобами.  

З 30 березня 2020 року завдяки небайдужим підприємцям нашого міста, особи похилого віку та особи з інвалідністю, які перебувають на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома територіального центру забезпечувалися щоденними свіжоспеченими хлібобулочними виробами.

За ініціативи Міністерства соціальної політики  України спільно із Національною мережею продуктових магазинів АТБ та Миколаївською обласною державною адміністрацією, у період карантину та у зв’язку із коронавірусною інфекцією COVID-19 проводилася акція щодо забезпечення найбільш вразливих верств населення міста Южноукраїнськ (одиноких осіб, осіб одиноко проживаючих, громадян віком понад 80 років, громадян похилого віку та осіб з інвалідністю) продуктовими наборами. Всього 134 особи, з числа осіб, які перебувають на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома, отримали продовольчі набори.

За ініціативи керівництва та  працівників ПрАТ «ЮЖЕНЕРГОБУД», за період карантинних заходів спеціалісти територіального центру були залучені до роздачі продуктових наборів потребуючим особам з числа осіб, які перебувають на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома.

До роботи у відділенні соціальної допомоги вдома залучалися працівники на громадські роботи від Южноукраїнської міської філії Миколаївського обласного центру зайнятості. У звітному році залучено 2 особи, які надали послуги 38 особам.

З питання отримання послуг у відділенні соціальної допомоги вдома можна звернутися за телефоном 5-44-54.

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...

Запрошуємо мешканців нашої громади а також внутрішньо перемішених осіб, які зареєстровані на території Южноукраїнської міської територіальної громади скористатися пунктом прийому та видачі речей

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Ми пропонуємо одяг, іграшки, речі першої необхідності, дитячі речі. Вся допомога надається жителям н...