Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про дотримання правил реалізації та використання ветеринарних препаратів, субстанцій та засобів ветеринарної медицини
AA

Про дотримання правил реалізації та використання ветеринарних препаратів, субстанцій та засобів ветеринарної медицини

Управління Держпродспоживслужби в Арбузинському районі інформує, що відповідно до листа Держпродспоживслужби від 16.12.2016р. №602-1123-18/26499 «Про дотримання правил реалізації та використання ветеринарних препаратів, субстанцій та засобів ветеринарної медицини», з метою забезпечення державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду плануються заходи, направлені на недопущення в обіг неякісних та небезпечних ветеринарних препаратів, субстанцій та засобів ветеринарної медицини.

Суб’єктів господарювання, просимо звернути увагу на дотримання вимог нормативно-правових актів щодо використання ветеринарних препаратів, субстанцій та засобів ветеринарної медицини, зокрема Закону України «Про ветеринарну медицину», «Правила реалізації ветеринарних медикаментів і препаратів», «Правил транспортування та зберігання ветеринарних препаратів, субстанцій, готових кормів, кормових добавок та засобів ветеринарної медицини у ветеринарних аптеках, їх структурних підрозділах, на базах, складах тощо».

Звертаємо увагу що, відповідно до статті 65 Закону України «Про ветеринарну медицину» забороняється обіг ветеринарних препаратів, не зареєстрованих в Україні.

Ветеринарні препарати,  які  перебувають  в  обігу,  мають супроводжуватися повними,  чіткими та зрозумілими інструкціями для споживачів з маркуванням українською мовою.  Ветеринарні препарати повинні  також мати реєстраційний номер,  нанесений фарбою,  що не стирається, або іншим чином позначений на упаковці.

Заборонено  продавати  ветеринарні   препарати,   які   не відповідають  вимогам  нормативних документів та у яких закінчився строк використання.  Продовження терміну придатності  ветеринарних препаратів забороняється.

Забороняється   використовувати  ветеринарні  препарати  у спосіб або для цілей, що не відповідають їх призначенню.

Статтю 77 Закону України «Про ветеринарну медицину» передбачено що, введення в обіг кормових  добавок,  преміксів  та  готових кормів  виробником  та/або  продавцем  (постачальником) вважається декларацією їх безпечності та дотримання інших обов'язкових вимог, встановлених   відповідними  технічними  регламентами  та  умовами реєстрації.

Забороняється обіг кормових добавок, преміксів та готових кормів, які не відповідають умовам їх реєстрації та/або відповідним технічним регламентам. Крім того, забороняється обіг кормів,  включаючи премікси та кормові добавки, які є непридатними.  Кормові добавки,  премікси  та  готові  корми вважаються непридатними, якщо:

     1) фактичний вміст компонентів не відповідає маркуванню;

     2) вміщують патогенні мікроорганізми у кількостях, які можуть завдати шкоди здоров'ю тварин;

     3) вміщують   забруднюючі   речовини   у   кількостях,    які перевищують максимально допустимі рівні;

     4) вміщують  заборонені до використання ветеринарні препарати та субстанції;

     5) строк придатності закінчився.

  З переліком зареєстрованих ветеринарних препаратів, кормових добавок, готових кормів та преміксів можна ознайомитися на офіційному сайті Держпродспоживслужи України www.consumer.gov.ua.

 

 

Читайте також

Увага! Вакансії!

Комунальне книготорговельне підприємство «Кобзар» Южноукраїнської міської ради 

Комунальне книготорговельне підприємство «Кобзар» Южноукраїнської міської ради інфо...

Оголошення про вакансію

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради вакантна посада старшого інспектора інспекції з...

Оголошення

Южноукраїнське міське відділення управління поліції охорони в Миколаївській області

Запрошуємо 01.03.2024 на 13.00 на проведення інформаційно-роз'яснювального заходу "Бе...

До відома жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Відповідно до Положення про звання «Почесний громадянин Южноукраїнської міської територіальної...

Інформація щодо потреби в підвищенні кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування виконавчих органів Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Інформація щодо потреби в підвищенні кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування вико...

До уваги мешканців громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Рішенням Южноукраїнської міської ради від 11.05.2023 №1348 затверджено Положення про звання «П...