Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Президент наголошує на важливості якнайшвидшого розгляду конституційних змін щодо закріплення євроатлантичного курсу України
AA

Президент наголошує на важливості якнайшвидшого розгляду конституційних змін щодо закріплення євроатлантичного курсу України

 

Президент Петро Порошенко наголошує, що доля законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо закріплення європейського та євроатлантичного напрямку розвиту нашої держави нині в руках суддів Конституційного суду. Глава держави висловив думку, що вже найближчим часом Верховна Рада України зможе приступити до розгляду цього законопроекту у першому читанні та ухвалити його в цілому.

«Думаю, що зараз, коли доля законопроекту у ваших руках, ми також зможемо зробити все можливе, щоб найближчим часом ми мали можливість розглянути у першому читанні у Верховній Раді конституційні зміни і на наступній сесії прийняти його в цілому», - сказав Петро Порошенко під час спеціального пленарного засідання Конституційного суду України, під час якого склали присягу новообрані судді КСУ.

За його словами, засідання Верховної Ради, яке відбулося у минулий четвер, дуже приємно всіх вразило. «І це не тільки звернення Президента до Парламенту, і я дякую за конструктивну атмосферу і слова підтримки, які я почув у вищому законодавчому органі нашої держави»,  - зауважив Глава держави.

«Це було надзвичайно важливо, що переконливою, більш ніж конституційною більшістю у 321 голос, коли і народні депутати від коаліції, і абсолютна більшість народних депутатів від опозиції, підтримали включення до порядку денного і направлення до Конституційного суду історичних змін до Конституції, які передбачають абсолютно чіткі завдання для Президента, Парламенту та Уряду щодо роботи з інтеграції України. Маючи на меті повномасштабне членство в Європейському Союзі і в організації Північноатлантичного договору», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив: «Хочу окремо наголосити, що це повністю відповідає національним інтересам України і співпадає з волею більшості українського народу».

Він також нагадав, що Парламент оновив склад Центральної виборчої комісії, яка має запрацювати найближчим часом.

Читайте також