Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Представники ЮУАЕС і міністерства енергетики США обговорили хід модернізації фізичного захисту об'єктів підприємства
AA

Представники ЮУАЕС і міністерства енергетики США обговорили хід модернізації фізичного захисту об'єктів підприємства

На Южно-Українській АЕС 23-24 березня пройшла робоча зустріч, присвячена проміжним підсумкам чергового етапу проекту модернізації системи фізичного захисту об'єктів підприємства. У ній взяли участь представники міністерства енергетики США, Посольства США в Україні, дирекції ДП НАЕК «Енергоатом», фахівці ВП ЮУАЕС, а також українська фірма ТСМ Груп (генеральний підрядчик, що виконує закупівлю, монтаж і наладку обладнання). Згаданий проект реалізовується в рамках міжнародної допомоги.

Відкриваючи зустріч, генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко зазначив, що з початку здійснення проекту модернізації системи фізичного захисту южно-українських енергоблоків було виконано масштабні роботи і сьогодні американські партнери зможуть побачити реальні результати. «Це хороший підсумок спільної діяльності всієї міжнародної команди проекту - міністерств енергетики України та США, Енергоатома та експертів з обох боків», - підкреслив очільник підприємства. В.Лісніченко також висловив надію, що плідна українсько-американська співпраця в напрямку модернізації системи фізичного захисту ЮУАЕС триватиме й надалі.

Проект модернізації системи фізичного захисту, реалізація якого започаткована на домовленостях між урядами США та України, стартував 5 років тому. Він передбачає декілька етапів. На сьогодні здійснюється третій і четвертий з них. Перший включав розробку документації. Після його успішного завершення американськими партнерами було ухвалено рішення спільно з Україною приступити до виконання подальших робіт.

«Основним внеском міжнародних партнерів у цьому проекті було фінансування виробництва та постачань обладнання, - уточнює менеджер проекту співробітник дирекції з фізичного захисту ДП НАЕК «Енергоатом» Владислав Борзенков. - Ми ж взяли на себе обов'язки з реалізації проекту». Представник Енергоатома зазначив, що в процесі ознайомлення з виконаними заходами міжнародні експерти констатували хороший темп реалізації та високу якість робіт. Це дозволить американським партнерам прийняти рішення щодо виділення додаткових коштів для подальшого втілення в життя проекту модернізації системи фізичного захисту Южно-Української АЕС.

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...