Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Представник ЮУАЕС взяв участь у робочій зустрічі з управління важкими аваріями
AA

Представник ЮУАЕС взяв участь у робочій зустрічі з управління важкими аваріями

Проблеми та перспективи використання на повномасштабних тренажерах (ПМТ) модулів важких аварій на атомних станціях з реакторною установкою ВВЕР і РВПК було розглянуто під час міжнародної робочої зустрічі, яка була організована Всесвітньою асоціацією організацій, що експлуатують АЕС (ВАО АЕС). Захід проходив на болгарській АЕС Козлодуй з 27 червня по 1 липня. У ньому взяли участь 33 експерти з 10 країн: України, Болгарії, Білорусії, Угорщини, Ірану, Росії, Словаччини, Фінляндії та Чехії, в тому числі представники проектних, інжинірингових і конструкторських організацій. У рамках наради южно-український експерт поділився досвідом ЮУАЕС у навчанні персоналу з управління важкими аваріями.

Під час обговорення питань порядку денного міжнародної робочої зустрічі було зазначено про важливість продовження практики обміну досвідом щодо реалізації завдань з управління важкими аваріями, підвищення якості моделювання різного роду аварій, навчання всіх категорій персоналу управляти важкоаварійними процесами.

- Кожен майданчик ділився своїми напрацюваннями, що дозволило сформулювати рекомендований план дій з підвищення готовності персоналу до управління важкими аваріями. Міжнародний досвід буде застосований і на Южно-Українській АЕС. Зокрема, щодо вдосконалення Настанов з управління важкими аваріями енергоблоків, впровадження модулів важких аварій на ПМТ №1 і №3, а також проведення навчання та тренувань у царині важких аварій персоналу блочного щита управління, фахівців групи інженерної підтримки та штабу керівника аварійними роботами на проммайданчику, - коментує підсумки наради заступник начальника навчально-тренувального центру ВП ЮУАЕС Дмитро Шамис.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...