Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»
AA

Правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»

7 червня 2017 року Міністерство юстиції України за підтримки програми USAID оголосило про початок всеукраїнського просвітницького проекту “Я маю право”, покликаного підвищити рівень поінформованості українців про їхні права та способи їх активного захисту. Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!» реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою надання безоплатної правової допомоги та територіальними органами юстиції за підтримки програми USAID «Нове правосуддя», БФ «Відродження» та інших міжнародних партнерів та донорів.

До географії проекту віднесено всі міста України, включаючи віддалені селища, де функціонують центри та бюро системи надання безоплатної правової допомоги.

Одна з цілей проекту – підвищити юридичну грамотність українських громадян. За даними Міністерства юстиції, понад 70% населення потребує знань про свої права. Перший етап проекту - роз'яснення у трьох блоках: права у сфері правосуддя, захист права власності і протистояння корупції у вищих навчальних закладах.

Проект спрямований на те, щоб дати українцям знання про свої права і практичні навички того, як ці права реалізовувати та захищати. Проект передбачає створення механізму урядового моніторингу системних порушень прав чиновниками.

На офіційному веб-сайті проекту - prаvo.minjust.gov.ua, можна отримати актуальну інформацію про проект, останні новини, а також дізнатися, куди звернутись у випадку порушення прав. На сайті регулярно з'являються нові матеріали, які навчатимуть, як не допустити порушення своїх прав, зокрема як правильно оформити договір оренди землі, як оформити нарахування субсидій та які наслідки виникають у разі несплати аліментів.

Проект “Я маю право” покликаний сприяти формуванню правової культури та свідомості у суспільстві, підвищенню рівня знань громадян щодо механізмів захисту своїх прав.

Детальну інформацію з питань отримання безоплатної правової допомоги можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

 

Читайте також

ДПС Миколаївщини інформує про нюанси  порядку заповнення реквізитів в платіжних документах при сплаті коштів до бюджетів та фондів в рахунок погашення податкового боргу/ заборгованості з ЄСВ

Головне управління ДПС у Миколаївській області

Головне управління ДПС в Миколаївській області повідомляє, що згідно з нормами Інструкції про безгот...

Комунікаційна податкова платформа – оперативний засіб вирішення актуальних питань із податковою службою

Головне управління ДПС у Миколаївській області

Податкова служба зацікавлена в інформаційних контактах та ефективній взаємодії з бізнес-спільнотою т...

Стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Южноукраїнська ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області інформує, з 1 січня 2024 року стартувала кампанія...

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - власників, орендарів, користувачів на інших умовах  земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь

Южноукраїнська ДПІ Головного управління ДПС у Миколаївській області

Особливості визначення загального мінімального податкового зобов’язання платників податку - вл...