Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Поради дорослим для безпеки дітей у воді
AA

Поради дорослим для безпеки дітей у воді

  • Не відволікайтесь і дотримуйтесь правила «витягнутої руки». Завжди призначайте відповідального дорослого, який буде наглядати за дітьми біля водойми/басейну або у воді.

Якщо дитина дошкільного віку, то дорослий повинен знаходитися на відстані «витягнутої руки», щоб мати змогу негайно відреагувати та допомогти дитині у разі потреби. Оскільки утоплення відбувається швидко та тихо, відповідальні дорослі не повинні відволікатися на будь-яку іншу діяльність (тобто, читати, грати в ігри, розмовляти по телефону тощо). Це правило стосується навіть тих випадків, коли є рятувальники, пляжний патруль тощо.

  • Користуйтеся правилом «тримаємося поруч/ пливемо разом». Якщо дитина хоче поплавати, її завжди повинен супроводжувати дорослий.
  • Навчайте дітей плавати з раннього віку. Базові навички плавання допоможуть знизити ризик утоплення.
  • Учіться надавати першу допомогу. Особливо це стосується техніки масажу серця та штучного дихання. У більшості випадків, надання першої допомоги (поки не приїде бригада екстреної допомоги) рятує життя та значно знижує ризик розвитку серйозних наслідків.
  • Користуйтеся жилетами. Рятувальні та страхувальні жилети значно знижують ризик утоплення.

Особливо це стосується прогулянок на човнах, а також активних ігор у воді та занять водними видами спорту зі спеціальним інвентарем. Надувні нарукавники, іграшки для плавання тощо) не забезпечують надійного рівня захисту та не можуть замінити жилети.

  • Не вживайте алкогольні напої під час відпочинку з дітьми біля басейнів та водойм. Батькам потрібно забезпечити пильний постійний нагляд за дітьми, а алкоголь може негативно впливати на самопочуття, концентрацію тощо.
  • Не дозволяйте дітям довго перебувати під водою, затримавши дихання. Дитина може втратити свідомість.
  • Виймайте з води іграшки після гри. Якщо дитина бачить свої іграшки у воді, вона може піти за ними, тому краще їх забирати із собою одразу після гри у воді. 

Читайте також

 Шановні Почесні донори!

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

14 червня відзначається Всесвітній день Донора крові. Бюджетом Южноукраїнської міської територіал...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324 за 2023 рік

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Бюджетом Южноукраїнської міської територіальної громади з 01.01.2023 по 31.12.2023 (далі – зві...

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській мі...

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні заходи посилюють

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію на рівні області, протиепідемічні...